Kanonýři nadějné vedení neudrželi. Black Angels si odvážejí dva body

Florbalisté Kladna ztratili slibně rozehrané utkání s pražskými Black Angels, když dvakrát vedli o dvě branky. Dvě minuty před koncem však obdrželi vyrovnávací gól a v následném prodloužení byli šťastnějším právě hosté. Kanonýři Kladno – Black Angels 5:6p (2:1, 2:2, 1:2, 0:1).

Nejproduktivnější hráč utkání Matěj Vaculčiak, který v zápase dvakrát skóroval a jednou asistoval, nevidí ve výkonu obou mužstev výrazný rozdíl. „Hráli jsme od začátku až do konce vyrovnaný mač, v němž jsme často tahali za delší konec příslovečného provazu,“ říká.

Kladenští hráči se nechali celkem čtyřikrát vyloučit, z toho dvakrát inkasovali. „Během utkání bohužel přišla zbytečná vyloučení a místy dost zvláštní verdikty, nad jejichž vysvětlováním by se snad zapotil i sám Jiří Ovčáček,“ posteskl si Vaculčiak po utkání.

Kanonýři dvakrát vedli o dvě branky. Ani to však nestačilo k zisku plného počtu bodů. „Dlouho se zdálo, že snad dokážeme opanovat palubovku a klání dovést k vítěznému konci. V závěru jsme však bohužel neprokázali taktickou vyzrálost a klid, který zdobí špičkové týmy a nezvládli jsme vedení udržet,“ zdůvodňuje hlavní příčiny bodové ztráty kladenský centr s tím, že prodloužení již bylo chvílemi zbytečně vyhrocené. „Pověstná zlatá muška nakonec sedla na dravého soupeře a naše kanonáda tak vynesla pouhopouhý bod,“ dodává.

Vaculčiak i přes ztrátu dvou bodů vidí ve výkonech svého týmu určitý progres. „Jelikož jsem hrál teprve druhý zápas v sezoně, nemám dostatečně velký statistický podklad k dlouhodobému hodnocení. Ale oproti minulému výkonu se z mého pohledu náš herní projev zase o krůček přiblížil k florbalu, kterým bychom se chtěli prezentovat a nahánět hrůzu napříč soutěží,“ zakončuje své povídání.

Sestava Kladna: Šárka (Cmíral) – Burian, Balvín, Šťovíček, Přívara, Louvar – Blažek, Cvrček, Štechmüller, Vaculčiak, Richtr O. – Pertlík, Bednář, Richtr T., Teslík, Linhart – Holčák, Fořt, Sedláček

Branky a asistence Kladna: 19:04 Matěj Vaculčiak (bez asistence), 19:42 Tomáš Richtr (Václav Linhart), 36:13 David Štechmüller (Matěj Vaculčiak), 38:01 Matěj Vaculčiak (David Štechmüller), 43:38 Ondřej Blažek (David Štechmüller)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí