Mladá judistka přivezla do Kladna stříbrnou medaili

Výborného úspěchu dosáhla na šampionátu judistů v Rumburku závodnice sportovního klubu Judo Kladno ze střediska na Sítné. V silné konkurenci Stela Šišková vybojovala stříbrnou medaili, ale jak sama říká, sáhla si tentokrát hodně na dno svých sil.

Jednalo se o jeden z nejsilněji obsazených turnajů, kterého se zúčastnilo 321 závodníků ze 38 oddílů juda a v hledišti bylo přibližně 1200 diváků! „Hlavním cílem na turnaji bylo vyzkoušet si takticko-technické dovednosti závodnice ve vyšší váhové kategorii, než byla  doposud navyklá,“ uvedl jeden z trenérů Ladislav Zemjanek. Navíc se k tomu přidalo i poměrně nepříznivé losování nasazených závodníků v dané kategorii, kde proti Stele byli nasazeni samí kluci, u nichž nelze přehlédnout, že v tomto věku zcela přirozeně disponují větší svalovou hmotou než dívky. 

A jak viděla turnaj samotná Stela? „Abych pravdu řekla, měla jsem pocit, že diváci stáli na mé straně. Přeci jenom jsem holka, která šla do zápasů s kluky. Medaile se ode mne nečekala a já alespoň mohla jít do zápasů s čistou hlavou a bez stresu. Soupeře jsem vůbec neznala. Snažila jsem se proto respektovat pokyny trenéra a docela se mi dařilo. Kluci měli sílu a těžko jsem v bojích o úchop zaujímala dobrou výchozí pozici k provedení chvatu. Silou to prostě nešlo. Nezbylo mi než zapojit mozek a využít toho, co mne dosud judo naučilo. Ve chvíli, kdy soupeř měl převahu a zkoušel mě na něco hodit, jsem jeho nástup vyblokovala, rychle nastoupila do svého chvatu a na ipon vyhrála. Hodila jsem jej čistě na záda. Po tomto duelu ze mne spadla tréma a šla jsem si zápas od zápasu až do finále, kde jsem měla za soupeře závodníka z Judo Academy. Šla jsem s ním celý zápas až do vypršení časového limitu, nicméně na pomocné body jsem prohrála. I tak jsem byla šťastná, že zápas byl v tomto dni opravdu poslední, byť zakončený stříbrnou plackou.“

- red -

Foto:Judo Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí