Kladenští florbalisté podlehli na domácím hřišti Havířovu

Florbalisté Kladna nenavázali na povedené výkony a výsledky z posledních utkání. V domácím zápase proti Havířovu Kanonýři podlehli poměrem 3:5, když nevyužili mnoho vyložených gólových příležitostí. Kanonýři Kladno – Florbal PEGRES Havířov 3:5 (0:2, 1:1, 2:2).

Obránce Martin Holčák se po dlouhé pauze vrátil do sestavy Kanonýrů a postupně se dostává do provozní teploty v elitní formaci kladenských florbalistů. „Hra byla plná nepřesností a florbalové radosti divákovi rozhodně moc nepřinesla. To, že jsme zápas prohráli, je sice nepříjemné, ale pro nás v této fázi sezony by mělo být klíčové zejména rozšifrovat chyby v naší hře, které se odrážejí dlouhodobě, a to i v tréninkovém zatížení. Nepřesnosti ve středním pásmu, individuální chyby a neproměňování šancí byly faktory, které rozhodly o výsledku tohoto zápasu,“ hodnotil po prohraném utkání.

Podle velezkušeného a nejvyšší soutěží ostříleného borce čeká kladenský tým ještě velmi dlouhá cesta k optimálním výkonům. „Mě osobně mrzí, že zatím nedokážeme diktovat naše tempo jakémukoliv soupeři, ale velmi často se přizpůsobujeme, a to i kvalitativně horšímu týmu. To rozhodně do budoucna musíme odstranit a stát se týmem, který bude dominovat na balónku a herně. Zejména na domácím hřišti,“ vysvětloval nespokojený Holčák.

I přes viditelné zklamání z výsledku a průběhu zápasu s Havířovem vidí Holčák v současném týmu Kanonýrů značný potenciál a budoucí zlepšení. „Musím říct, že zejména mladí hráči jako jsou Štechmüller, Šťovíček a další udělali velkou spoustu práce za tu dobu, co jsem byl pryč. Stávají se z nich velice kvalitní hráči. Trenéři mají před sebou velmi složitou sezonu s takto mladým a relativně nezkušeným týmem. Ale já věřím, že potenciál, který bezesporu toto mužstvo má, se ukáže v tu nejvíce důležitou chvíli,“ zakončil v pozitivním duchu pravoruký obránce s pověstnou dalekonosnou střelou.

Sestava Kladna: Šárka (Cmíral) – Holčák, Burian, Šťovíček, Přívara, Louvar – Blažek, Fořt, Štechmüller, Teslík, Richtr O. – Pertlík, Bednář, Sedláček, Richtr T., Linhart – Cvrček, Nolč, Hadrava

Branky a asistence Kladna: 24:53 Lukáš Sedláček (Tomáš Richtr), 47:58 Dušan Přívara (Jan Louvar), 58:38 Alois Burian (Jan Louvar)

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí