Kanonáda Radka Šikoly. Oslava průměrnosti

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (29) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Kladenští florbalisté si vyšlápli na lídra soutěže, na Vinohradech vyhráli 7:4. Na hřišti Sokola sebrali domácím body jako vůbec první tým v sezoně. Pro mladé mužstvo je to skvělý úspěch a signál, že v lize opravdu dokáže porazit kohokoliv.

Trenér Kanonýrů Ondřej Riebauer by mi za takové vyjádření jistě řádně vyčinil. Dle jeho slov zápas postrádal florbalovou kvalitu a rozhodlo hlavně neproměňování vyložených šancí Vinohrad. Do jisté míry má pravdu, ale Ondřej, jakožto typický fanoušek londýnského Arsenalu, by dokázal najít i plod v děloze jeptišky.

Výkony Kanonýrů mají k ideálu rozhodně daleko, to je realita. Tým čeká ještě dlouhá cesta, návrat do nejvyšší soutěže už v letošní sezoně by se rovnal zázraku, ale určitý progres je znát. Trenérská dvojice Ondřej Riebauer s Dušanem Přívarou postupně stabilizuje sestavu a buduje něco trvalejšího a dlouhodobého. Jsou to ambiciózní mladí trenéři a je dobře, že nejsou spokojeni. Bude zajímavé sledovat další vývoj.

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí