Florbalisté Kladna ve svém prvním utkání tohoto víkendu na půdě TJ Slovan Havířov podlehli outsiderovi 6:8. Před dnešním utkáním proti silnějšímu Florbal PEGRES Havířov je to pro Kanonýry čára přes rozpočet. TJ SLOVAN HAVÍŘOV – KANONÝŘI KLADNO 8:6 (3:2, 1:1, 4:3).

Kanonýři prohráli s týmem, který se krčí u samotného dna tabulky 1. ligy. Svou frustraci po zápase neskrýval kladenský obránce Martin Holčák. „Týmový výkon byl hrozný. Přemýšlím, co by se dělo, kdybychom hráli proti vozíčkářům. To, jak se dokážeme přizpůsobit sebehoršímu tempu soupeře, je neuvěřitelné. Je to bohužel zřejmě naše nejsilnější stránka,“ pronesl.

Prohra proti TJ Slovan Havířov zdaleka není první proti týmu, kdy si Kanonýři brousili zuby na vítězství. „Mrzí mě, že zápasy prohráváme především v našich hlavách a tím, jak zápas pojmeme,“ litoval po utkání Holčák a dodal, že takové prohry nejsou o tom, že by jeho tým nedokázal hrát na vyšší úrovni.

Holčáka, který v utkání vstřelil dvě branky svého týmu, nejvíce mrzí, proti jakému soupeři jsou Kanonýři schopni zápas ztratit. „Prohráváme s týmem frajerů, co si jdou udělat žízeň a na cigárko po zápase, protože nedokážeme plnit pokyny trenérů a diktovat tempo hry,“ posteskl si velezkušený obránce kladenského týmu.

Trenéři Přívara s Riebauerem dlouhodobě apelují na co nejlepší herní projev svých svěřenců, se kterým by se časem měly dostavit i výsledky. To si uvědomuje i Holčák. „Pokud chceme do budoucna něco hrát, musíme přijít na zápas a hrát na sto procent nehledě na výsledek. Nejlepší by bylo, kdyby nám výsledek řekli až po zápase. Chtěl bych někdy zažít, jak přejedeme soupeře 16:2 tím, že budeme šlapat celý zápas,“ zhodnotil pravoruký bek s pověstnou dalekonosnou střelou.

Sestava Kladna: Horáček (Šárka) – Blažek, Cvrček, Štechmüller, Richtr O., Louvar – Holčák, Pertlík, Šťovíček, Teslík, Fořt – Burian, Bednář, Sedláček, Přívara, Stůj – Balvín, Richtr T., Sachr

Branky a asistence Kladna: 05:03 Martin Holčák (Jan Louvar), 09:54 Martin Holčák (Vojtěch Teslík), 37:41 Dušan Přívara (Jan Louvar), 40:32 Dušan Přívara (Ondřej Blažek), 41:30 Ondřej Richtr (Antonín Pertlík), 52:25 Jan Cvrček (Jan Louvar)

Radek Šikola