Kladenským florbalistům uplynulý víkend v Havířově pořádně zhořknul. Po sobotní prohře 6:8 s TJ Slovan Havířov v neděli podlehli Florbal PEGRES Havířov 8:9. Z dalekého výjezdu si tedy vezou jen plnou brašnu frustrace. FLORBAL PEGRES HAVÍŘOV – KANONÝŘI KLADNO 9:8 (3:2, 5:3, 1:3).

Velmi atraktivní  zápas, ve kterém se skóre přelévalo ze strany na stranu, nabídlo celkem sedmnáct branek. „Bylo to pro diváky určitě zajímavé utkání, ve kterém nechyběly emoce, góly a napětí, jelikož konečný výsledek nebyl jistý do poslední sekundy,“ hodnotí autor dvou branek kladenského týmu Vojtěch Teslík.

Kanonýři v průběhu druhé třetiny vedli 5:3, poté ale za tři a půl minuty čtyřikrát inkasovali. To byla pro psychiku kladenských hráčů velká rána. „Soupeře dostala na koně pětiminutová přesilovka, ve které dal dva góly a obrátil skóre na svou stranu,“ myslí si Teslík. Tato pasáž hry se v konečném účtování ukázala jako klíčová. „Pak už jsme jen dotahovali, dokonce se nám povedlo i vyrovnat. Vzápětí jsme však inkasovali a na to se nám už bohužel odpovědět nepodařilo,“ dodává kladenský centr.

Pozápasová kontrola videozáznamu ukázala hrubou chybu sudích při pětiminutovém vyloučení Davida Štechmüllera. Špatné posouzení této situace tak zůstává kaňkou na vyrovnaném utkání. „Nejsem typ hráče, co svádí prohry na rozhodčí, ale dnes zápas nezvládli a velmi ovlivnili jeho vývoj. Doufám, že už nás nikdy pískat nebudou,“ přeje si Teslík.

Sestava Kladna: Šárka (Horáček) – Holčák, Sachr, Štechmüller, Přívara, Louvar – Blažek, Pertlík, Šťovíček, Teslík, Richtr O. – Cvrček, Fořt, Balvín, Richtr T., Stůj – Burian, Bednář, Sedláček

Branky a asistence Kladna: 03:22 Jan Cvrček (Jan Balvín), 19:59 Jan Louvar (Dušan Přívara), 22:03 Radek Šťovíček (Ondřej Richtr), 24:43 Vojtěch Teslík (Radek Šťovíček), 26:13 Martin Holčák (Jan Louvar), 44:40 Radim Fořt (Jan Cvrček), 45:29 Jan Louvar (Dušan Přívara), 58:07 Vojtěch Teslík (Martin Holčák)

Radek Šikola