Vémola předal cenu, Hořejšek má titul, Kladivová končí

Karlos Vémola za ohromného aplausu předal cenu vítězi zápasu a naladil kladenské publikum na zlatý hřeb třinácté Noci válečníků, bitvu o boxerský titul domácího Karla Hořejška (35). 

Téměř tisícovka diváků hnala Hořejška za splněným snem. Ovšem cestu k němu měl přetěžkou. Mistrovský pás za profesionální titul mistra Česka do 80 kilogramů chtěl totiž také jeho soupeř, téměř o deset let mladší Ondřej Budera. V ringu proti sobě stála zkušenost s nadějným mládím, první v českém žebříčku s třetím. A Budera, mnozí před ním smekli, všech deset kol s kladenským "bardem" ustál! Prohrál na body a Hořejšek ho přede všemi veřejně pochválil. "Když jsme si podali ruce, ucítil jsem, že má velkou sílu. Hned jsem, věděl, že mě čeká pořádná dřina. Děkuju publiku, které mě dostalo z chvilkové krize, lidi byli fantastičtí," uvedl unavený mistr republiky. Kladno tak má v jednom roce dva mistry Česka. Vedle Hořejška ještě v amatérech Miloše Bartla (22) ve váze do 75 kilogramů. 

Skvělou předehru před titulovým soubojem obstarali další kladenští závodníci. Martin Wener z Hakim Gymu si v thajském boxu poradil s Vladimírem Macháčkem z Mystery Gymu, Ondra Balada z SKS Areny "přepral" v MMA Igora Marčenkova, v ženách sklidily velký potlesk Pavla Kladivová z SKS Areny a Milada Pachmanová z Hakim Gymu. Výjezdy do Ruska zocelená Pavla šla za výhrou, když Milada promarnila svou největší šanci hned v prvním kole. "Loučím se s tímhle rokem výhrou, a to mě těší. Letos končím a dám si delší pauzu. Bojovala jsem také za naši kamarádku z SKS Areny Anetku, která dva dny před Nocí zemřela na rakovinu. Važme si každého dne, do kterého se v pohodě probudíme," vzkázala talentovaná bojovnice. 

Třináctá Noc se Hakimovi povedla, ostatně stejně jako předešlých dvanáct. Nechme se překvapit, jestli čtrnáctou uvidíme už příští rok na jaře.

Jan Murárik

Foto: Václav Kony Konrád a redakce

nocbudera

Budera Hořejškovi nedal nic zadarmo

nockarel

Karel v zápase prodal své zkušenosti

nocsplneny

 Splněný sportovní sen Karla Hořejška

nockarelskondicnim

Karel s kondičním trenérem Kamilem Černým a Milošem Bartlem

nocdokladen

Do kladenského ringu vstoupil velký Karlos Vémola

nocbojovniky

Bojovníky ocenil také primátor Kladna Milan Volf

nocnoc

Noc válečníků zaplní pokaždé sportovní halu 

nocpavla

Pavla slaví poslední vítězství v tomto roce

nocpavlashonzou

Pavla s Honzou Homolkou s sebou měli fotku Anetky

nocvmma

V MMA vyhrál Ondra Balada

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí