Kanonáda Radka Šikoly. Ten tým má na víc

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (29) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Druhou adventní neděli si kladenští florbalisté zpříjemnili vysokou domácí výhrou proti Karlovým Varům. Soupeři nasázeli 12 branek. Paráda. Sami však inkasovali osmkrát. Hrůza. Obranu je potřeba výrazně zlepšit, vždyť Kanonýři inkasují v průměru přes 6,5 gólu na zápas. To je i na florbal strašně moc. Tohle ale není ten hlavní problém. Kanonýři celkově hrají hluboce pod svým potenciálem.

Není toho sice moc na chválení, ale ten útok je třeba glorifikovat. Vždyť je druhý nejlepší v celé lize. Když už se něco povede, je potřeba se trochu poplácat po zádech. Ale nebýt těch vstřelených gólů, měli by chlapci problém. Zápas byl hodně živelný, hrálo se nahoru dolů, téměř bez obran. Místy to připomínalo mládežnický florbal. Aby ne, když kladenský tým z velké části tvoří holobrádci, kteří se musí prokazovat dokladem totožnosti i při nákupu ústní vody. Ale divákům se to muselo líbit, útok střídal útok. Ve finále získali Kanonýři důležité tři body do tabulky. A to se počítá.

Ale zpět k nechutné a populární kritice. Na můj vkus Kanonýři málo dominují. Téměř v každém zápase je soupeř přestřílí. V tabulce jsou osmí, za sebou nechávají pouhých šest týmů. Ve svých řadách mají fantastické hráče typu Přívary a Louvara, sestava je nabitá mladými atletickými hráči. Proti sebrance tlouštíků, kterými je celá liga prošpikovaná, je to obrovský nepoměr. Výsledky jsou prostě pod potenciální úrovní kladenského týmu.

Kladno má dva „hrající trenéry“. Dušan Přívara už své soupeře znemožňuje, ale Ondřej Riebauer stále postává se zamračeným výrazem na střídačce ve fešáckém svetru a lakýrkách. Chápu, je po operaci kolene. Ale i na jedné noze je lepší než celá 1. liga mužů. I kdyby si uřízl ještě ruku, tak to bude bohatě stačit. Stále věřím, že ho při pohledu na výsledky svých svěřenců svrbí ruce a že s blížícím se play off do hra naskočí a ukáže, jak zoufalou úroveň má letošní ročník 1. ligy. 

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí