Marek Maršoun: Loňský rok byl naším nejúspěšnějším

Tenisová akademie Maršoun (T.A.M) v minulém roce zaznamenala početní nárůst i úspěchy. Jak loňský rok vidí hlavní trenér Marek Maršoun?

Jaký je zájem o tréninky v T.A.M.? 
Minulý rok hodnotím velmi pozitivně. Jsme rádi, že čím dál tím více lidí má zájem o tenis. V roce 2017 s námi začalo přes 30 nováčků, které zajímá tento sport. 

Jaké úspěchy a neúspěchy v loňském roce evidujete? 
Když shrnu celý rok, tak ho považuji za nejúspěšnější v naší trenérské kariéře. Naši hráči zaznamenali mnoho úspěchů, bohužel nejde jmenovat všechny. Za největší úspěchy považujeme ty, o které se postarali Štěpán Mrůzek a Viktorie Havlíková. Štěpán se stal 15. hráčem republiky v jeho kategorii a Viktorie získala druhé místo družstev v její kategorii. Samozřejmě, největší zásluhu na tom mají sami hráči, ale věřím, že jsme jim k tomu trochu dopomohli (úsměv). Bohužel nás potkaly i smolné náhody. Letos máme zapsaná dvě zranění u dvou hráčů. Zlomená noha a naštípnutá ruka.  

Jaké novinky plánujete v roce 2018? 
Plánujeme dva příměstské kempy, které se budou konat o letních prázdninách. Kempy jsou určeny pro všechny děti, které ani nemusí umět hrát tenis, jde hlavně o zábavu. Také máme v plánu tenisová soustředění pro závodní hráče, která se konají mimo Kladno. Dále plánujeme nový projekt rozvoje tenisové akademie, o kterém se brzy dozvíte.

Jak hodnotí vaši trenéři loňský rok 2018? 
To by mě taky zajímalo (úsměv), zeptejte  se přímo jich.  

 

Honza Fiala, trenér kategorie 9 – 13 let 
Loňský rok bych hodnotil kladně, nicméně vždy je na čem pracovat a proč se zlepšovat. Zažili jsme spoustu skvělých úspěchů a zážitků, závodní hráči nám dělali jen radost a stejně tak i začínající svěřenci. Doufejme, ze letošní rok bude minimálně stejně úspěšný a že si vytvoříme spousty dalších krásných vzpomínek.

Marek Sýkora, trenér kategorie 4 – 9 let
Děti projevovaly snahu a zápal pro tenis. To vedlo k jejich celkovému zlepšení, ovšem je nutno nadále pracovat na odstranění individuálních návyků. Někteří svěřenci mě příjemně překvapili, za jak krátkou dobu se dokázali výrazně posunout. Pevně doufám, že v tomto trendu se bude nadále pokračovat. V minulém roce jsme absolvovali hodně školení na zaměření rozvoje základních tenisových úderů, zlepšení celkové koordinace pohybu a jak se učit formou hry, která byla pro tenisovou akademii přínosná, a jsem rád, že mohu předávat zkušenosti dál dětem. 

Nikola Kroupová

tenisuspechy

Loňské největší úspěchy přehledně

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí