Florbalisté Kladna vezou důležité tři body z Litvínova

Kladenští florbalisté mohli o uplynulém víkendu zažít pohromu – dvakrát po sobě prohrát s jedním z aspirantů na sestup SK Bivoj Litvínov. Obavy se naštěstí Kanonýrům podařilo rozptýlit a na půdě soupeře zvítězili 7:5. Napravili tak potupnou porážku 5:10 z listopadového domácího utkání. SK BIVOJ LITVÍNOV – KANONÝŘI KLADNO 5:7 (2:1, 0:2, 3:4).

Obránce Kanonýrů Alois Burian nahrál na první gól svého týmu. Poslední vstřelil sám. „Na zápas jsme se připravovali od začátku týdne, i tak jsme ale nedodržovali předem stanovené pokyny,“ připomíná bolístku, která trápí kladenský celek prakticky celou sezonu.

Téměř do poloviny utkání Litvínov vedl. Od 29. minuty ho již Kanonýři do vedení nepustili. „Myslím, že po většinu zápasu jsme měli herní převahu, Litvínov nás ohrožoval převážně jen z brejků,“ popisuje Burian a dodává, že jeho tým měl utkání pod kontrolou.

Kladenští florbalisté v utkání dvakrát vedli o tři branky, přesto však deset minut před koncem nechali svého soupeře dostat se na kontakt a snížit na 5:6. Poté si však vzal slovo sám Burian a přidal gólovou pojistku. „Ve třetí třetině jsme zápas zbytečně zkomplikovali našimi chybami v obraně,“ říká.

Základní část 1. ligy pozvolna spěje do svého závěru a blíží se play off, ve kterém by Kanonýři neměli chybět. „Čekají nás poslední dva zápasy, do kterých musíme dát vše,“ potvrzuje Burian a zmiňuje především ostře sledovaný poslední domácí zápas, na který chtějí Kanonýři nalákat co nejvíce diváků. „Chtěl bych pozvat všechny fanoušky na poslední domácí zápas základní části proti Chomutovu,“ dodává závěrem.

Sestava Kladna: Minev (Horáček) - Burian, Cvrček, Přívara, Riebauer, Louvar - Holčák, Fořt, Richtr O., Teslík, Richtr T. - Šimůnek, Sachr, Šťovíček, Nolč, Štechmüller - Blažek

Branky a asistence Kladna: 08:42 Jan Louvar (Alois Burian), 28:10 Dušan Přívara (Jan Louvar), 33:21 Martin Holčák (Dušan Přívara), 40:40 Jan Cvrček (Jan Louvar), 40:50 Tomáš Richtr (Ondřej Richtr), 47:34 Jan Louvar (Ondřej Riebauer), 54:19 Alois Burian (Jan Louvar)

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí