Kanonýři porazili slabý Chomutov pouze o gól

Florbalisté Kladna před fantastickou diváckou kulisou porazili svého soupeře z Chomutova o gól. S provinčním klubem ze severu Čech si mohou Kanonýři započítat do tabulky tři body a slušný výkon. Ale porazit tým této kategorie pouze o gól nevěstí před blížícím se play off nic dobrého. KANONÝŘI KLADNO – FLORBAL CHOMUTOV 7:6 (1:2, 5:2, 1:2).

Hrající trenér Kladna Ondřej Riebauer v zápase vstřelil branku a další tři připravil svými nahrávkami. „Zápas krásně reflektoval naši labilní psychiku. Hlavně v první třetině, kde se projevila nervozita z důležitosti výsledku. Kdybychom prohrávali o pět gólů, nikdo by nemohl nic říct,“ vrací se k úvodní části zápasu, ve které jeho tým rychle prohrával 0:2.

V dalším průběhu zápasu Kanonýři skóre otočili a dostali se do vedení 5:2. „Opět jsme ztratili komfortní vedení, které jsme si takřka v žádném zápase sezony nedokázali udržet a tím dovést utkání do klidného konce. Pomohli nám přesilovky v úvodu druhé části, a to víceméně rozhodlo o výsledku,“ naráží Riebauer na situaci, kdy kladenští florbalisté nechali soupeře dotáhnout se na rozdíl jediné branky.

Riebauer však na utkání nachází i pozitivní momenty. „Naopak poměrně dobře zvládáme koncovky zápasů, ve kterých vedeme. Posledních šest výher totiž bylo o gól či dva. To nám může v play off celkem pomoci, protože jestli jsme nedokázali vyhrávat větším rozdílem v základní části i nad jasnými outsidery, bylo by asi trošku naivní si myslet, že tomu tak bude v play off,“ připomíná hrající trenér Kanonýrů.

Sestava Kladna: Minev (Šárka) – Burian, Cvrček, Přívara, Riebauer, Louvar – Holčák, Fořt, Richtr O., Teslík, Richtr T. – Blažek, Sachr, Šťovíček, Nolč, Štechmüller – Sedláček

Branky a asistence Kladna: 18:52 Vojtěch Teslík (Tomáš Richtr), 24:24 Alois Burian (Ondřej Riebauer), 26:34 Alois Burian (Ondřej Riebauer), 27:15 Radim Fořt (Martin Holčák), 29:04 Ondřej Riebauer (Martin Holčák), 39:18 Tomáš Richtr (Vojtěch Teslík), 48:39 Alois Burian (Ondřej Riebauer)

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí