Dětí na startu je na Kladensku téměř tisíc!

Celorepublikový projekt všeobecné sportovní přípravy pod názvem Děti na startu se začal v Kladně realizovat zhruba před 5 lety. Získal tady velkou oblibu mezi dětmi i jejich rodiči, podporuje ho město, kraj i ministerstvo školství. V aktuálním školním roce se na Kladensku cvičí už ve třinácti střediscích a zapojeno je do něj 850 dětí!

Sportklub Kladno organizuje tuto formu cvičení pro děti od 4 do 9 let ve spolupráci s kladenskými základními a mateřskými školami a registruje stále větší zájem nejen z řad veřejnosti, ale i ze škol a sportovních klubů. Právě spolupráce s kladenskými sportovními kluby je cílem projektu. Děti se získanými pohybovými dovednostmi se mohou specializovat dle doporučení trenérů na sportovní odvětví, pro které mají předpoklady.

V současné době pracuje s dětmi 66 trenérů z řad učitelek a sportovních klubů. Všem se povedlo přemístit tisícovku dětí na určitý čas od monitorů, obrazovek a displejů do tělocvičny a aktivně je zapojit do sportování. 

Sportklub Kladno v současné době patří počtem zapojených dětí mezi nejvíce početná střediska v ČR. Celý projekt realizuje Český svaz aerobiku v rámci iniciativy „Česko se hýbe“ po celé ČR. Středisek je aktuálně 190 a cvičí v nich 6558 dětí.

Nejlepším oceněním pro organizátory jsou pak zpětné vazby od rodičů a dětí. „Můj syn chodí na Děti na startu už třetí rok a jsem za to moc ráda. Báječné cvičitelky, skvělá sportovní příprava. Za mě opravdu skvělý kroužek pro malé děti, které nechtějí jen sedět doma. Jsem trenérkám vděčná, že u této aktivity vydržely a držím jim palce i do budoucna,“ říká maminka malého Matěje. 

A spokojená je také Jitka Literová. „Letos jsme otevřeli na Kladensku třinácté středisko a vyškolili další trenéry. Považuji to za velký úspěch a jsme nadšeni, že rodiče berou sportovní aktivitu jako důležitou součást života. S dětmi kroužky pravidelně navštěvují a mají skvělou docházku, protože se na cvičení těší,“ dodala Jitka Literová.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí