Žáci bojovali o postupy do vyšších soutěží

V minulých dnech se v Kladně utkali žáci a žákyně osmých i devátých tří základních škol v krajské házené, žákyně poté v okresním kole basketbalu. 

Házenou dívek opanovala kladenská družstva z 5. ZŠ a Amálky. Ty ještě v březnu čeká kvalifikace na republikový turnaj. Házenou žáků ovládly Úvaly, stříbro brala kladenská sedmička a bronz Černošice. Turnaj žákyň v basketbalu vyhrála 5. ZŠ, druhá skončila sedmička, třetí Amálka. Tento týden ve čtvrtek jedou vítězky na krajské kolo do Nymburka. Žáky bude v krajském kole koncem března reprezentovat 5. ZŠ. 

„Mnohé děti se za školní rok účastní většiny ze sedmnácti sportů, ve kterých mají kladenské základní školy zastoupení. Ne všichni pravidelně sportují, ale i neregistrovaní sportovci v těchto hrách rádi svým spolužákům pomůžou. Za těch deset ročníků, které máme za sebou, si trenéři z různých sportovních odvětví z těchto turnajů doplnili své závodní týmy. Turnaje rozhodně smysl mají, protože se děti hýbou i nad rámec tělocviků nebo svých oddílů,“ uvedla hlavní organizátorka her Ondřejka Hynková.

Jan Murárik

 

zacinejlepsi

Nejlepší fanoušky měl tým házené 7. ZŠ


Počasí Kladno

Předpověď počasí