Kladenští florbalisté končí ve čtvrtfinále

Kanonýři Kladno končí ve čtvrtfinále 1. ligy. Florbalisté ve víkendových zápasech v domácím prostředí dvakrát podlehli svému soupeři z Ostravy a v play off končí. KANONÝŘI KLADNO – 1. MVIL OSTRAVA WOOW 3:4 (1:1, 0:0, 2:3); KANONÝŘI KLADNO – 1. MVIL OSTRAVA WOOW 3:6 (1:0, 1:4, 1:2).

Celou sérii zahájili Kanonýři v Ostravě velice slušně. „Z ostravské půdy jsme do Kladna přivezli stav série 1:1, což pro nás byl cíl, alespoň jednou na hřišti soupeře uspět,“ říká kladenský brankář Michal Šárka.

Z domácích zápasů tedy chtěli vytěžit dvě výhry a postoupit do semifinále. Vystoupení na vlastní půdě však dopadlo katastrofálně. „Byl to pro nás hořký konec. Sobotní zápas byl opatrný, dlouho 1:1, rozhodovala až třetí třetina. Tam jsme těsně podlehli 2:3 a celkově 3:4,“ hodnotí Šárka a dodává, že v neděli měl jeho tým nůž na krku a musel uspět. „Do zápasu jsme šli naplno a chtěli si vynutit rozhodující páté utkání. První třetina vypadala slibně, soupeře jsme zavřeli na jeho polovině a vedli 1:0. Rozhodla nepovedená prostřední část, kde jsme inkasovali čtyři branky a neproměňovali své gólové šance,“ připomíná gólman momenty, které rozhodly o brzkém konci Kanonýrů v letošních vyřazovacích bojích. Kladenští hráči ještě na konci obou utkání zkoušeli hru bez brankáře, ale bez úspěchu. 

Když se Šárka vrací k hodnocení celé série, neubrání se smutku. „Rozhodovalo neproměňování šancí, málo vstřelených gólů a bohužel hráči, kteří nás v základní části bodově táhli, se neprosazovali,“ říká s tím, že kádr Kanonýrů byl celkově velice mladý a nezkušený.

„Jestli bych chtěl někoho z mladých kluků vyzdvihnout, tak by to byl Vojta Teslík, který byl ve všech zápasech nepostradatelným článkem. Dále Max Minev, díky kterému skončilo druhé ostravské utkání pouze čtyřmi inkasovanými brankami,“ chválí Šárka mladého centra Teslíka a svého náhradníka v brankovišti Mineva.

Šárka závěrem lituje promarněné příležitosti. „Pro mě osobně a pár dalších kluků to byla pravděpodobně poslední sezona. Chtěli jsme se rozloučit více důstojně a zkusit si zahrát baráž o superligu. Bohužel pro nás sezona skončila hodně brzy. Ale věřím tomu, že se Kanonýři v superlize opět v co nejkratší době objeví,“ zakončuje své hodnocení strážce kladenského brankoviště.

 

Sestava Kladna – zápas č. 1: Šárka (Minev) - Burian, Cvrček, Blažek, Přívara, Louvar - Holčák, Fořt, Blažek, Teslík, Richtr O. - Pertlík, Bednář, Stůj, Šťovíček, Sachr - Štechmüller, Nolč, Plášek

Branky a asistence Kladna – zápas č. 1: 10:01 Ondřej Blažek (Dušan Přívara), 46:47 Radim Fořt (Miroslav Mayer), 55:11 Alois Burian (Miroslav Mayer)

 

Sestava Kladna – zápas č. 2: Šárka (Minev) - Burian, Cvrček, Mayer, Přívara, Louvar - Holčák, Fořt, Richtr O., Teslík, Mayer - Pertlík, Bednář, Stůj, Šťovíček, Sachr - Štechmüller, Nolč, Pfaur

Branky a asistence Kladna – zápas č. 2: 10:08 Vojtěch Teslík, 37:18 David Sachr (Radek Šťovíček), 54:38 Miroslav Mayer (Dušan Přívara)

 

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí