Petr Tenkrát: Pojďte se mnou běhat a cvičit

Bývalý hokejista Kladna, reprezentace a klubů NHL Petr Tenkrát se v těchto dnech vydal na novou kariéru. V Kladně jej můžete vidět trénovat jeho klienty ve fitku, nebo si s ním třeba dneska zaběhat v rámci akce OC Central (18.00 h.). 

Máte licenci kondičního trenéra, kde a jak konkrétně působíte?
Ve fitku u Tomáše Kučery. S ním jsem se domluvil na spolupráci. Kdokoli má zájem pod mým dohledem zlepšit svoji kondici, postavu či zdraví, rád mu pomůžu. Naučil jsem se, že každý potřebujeme individuální přístup. Do cvičení vkládám samozřejmě i zkušenosti, které jsem v mnoha klubech nabral za celou hokejovou kariéru. 

Když jste studoval a učil jste se, jak se v gymu správně pohybovat, co se svým tělem dělat a co nedělat, uvědomil jste si, že jste jako hokejista s těmito vědomostmi dělal něco jinak?
Při škole mě tohle mnohokrát napadlo (usmívá se). Studium a poznatky z anatomie mně hodně otevřely oči. Určitě bych některé cviky dělal jinak. Sám na sobě vidím, že k mým bolavým zádům například teď přistupuji jinak než před studiem. Důležité je pravidelně cvičit, pravidelně se hýbat. Kromě cvičení si chodím zaběhat a po hokejové stránce se věnuji v akademii Petra Tona malým dětem.

Zmínil jste běhání. Dnes večer jste aktivním patronem charitativního běhu, který pořádá OC Central...
Je to můj první běh s Centralem a rád jsem na svou účast organizátorům kývl. Budu rád, když nás na startu, v šest večer, bude co nejvíce. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí