Boxer Hořejšek letí do Švédska pro vítězství

V sobotu čeká našeho nejlepšího boxera Karla Hořejška prestižní duel na severu Evropy. Ve švédském Sundsvallu na něj čeká domácí jednička polotěžké váhy Sven Fornling. Ten ze čtrnácti zápasů vyhrál sedm KO, Hořejšek má v profiringu odboxováno přes dvacet utkání z nichž vyhrál desetkrát KO.

Čtrnáct dubnových dnů jste strávil přípravou v Německu. Splnila vaše očekávání?
Dostal jsem nabídku spárovat s Němcem, který se připravoval ve stejném termínu na jiný těžký turnaj. Mně vyhovoval, protože připomíná postavou mého soupeře, to znamená, že je vyšší a velmi dobře boxuje. Myslím, že vzájemná příprava vyhovovala i jemu. Já jsem zároveň nabral na svalovině.

Představte nám švédského soupeře.
Technický, velmi dobře připravený boxer, který přípravu na zápas se mnou nepodcenil. Tipuji, že deset předepsaných kol se mnou ušlape (usmívá se). Já se spolehnu na svou sílu a tvrdost.

Co vám přinese vítězství, kromě dobrého pocitu, peněz a poháru?
Když vyhraju, tak ještě záleží, jakým způsobem, jestli před limitem, v limitu a podobně. Výhra by mě mohla vykopnout v profižebříčku vysoko. Mohl bych se konečně ocitnout v první čtyřicítce a s tím se pojí také velmi zajímavé zápasy, výzvy. Třeba z Británie. Rád sbírám tituly, takže mi výhra rozšíří sbírku (směje se).

Jan Murárik

horejsekplakat

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí