Filip Brabec: V Kladně udělám přes třicet deblových turnajů

Patří k nejvěrnějším fanouškům kladenských hokejistů, futsalistů a hlavně volejbalistů. S těmi obráží takřka všechny haly soupeřů. Ovšem Filip Brabec (23) se také z nadějného tenisty vypracoval na organizátora největšího deblového turnaje v Kladně. V červnu uspořádá už sedmý ročník!

V novodobé historii volejbalového Kladna v extralize jste byl takřka u všeho, co hráči v modrobílých dresech na hřišti předváděli. Který moment z uplynulé sezony na vás udělal největší dojem?
Cesta do smolného finále. Pro mě byly zápasy s Libercem v semifinále play off to nejlepší, co Kladno v sezoně předvádělo. Byl to super tým, i když podle mne populárnější bylo to předešlé mužstvo s van Haarlemem. Z té poslední sestavy se jako největší srdcaři projevovali Tomáš Hýský s Milanem Moníkem.

Turnaj je pojmenovaný po stále aktivním španělském tenistovi Gimenu Traverovi. Proč jste si vybral právě jeho?
Od malička je to můj tenisový oblíbenec. Lidé u nás ho moc neznají, je už starší, ale pořád ještě objíždí malé evropské turnaje. Před sedmi roky jsem se rozhodl pro své kamarády dělat každý rok deblový turnaj a napadlo mě pojmenovat ho podle Gimena. On proti tomu nic nenamítá a dokonce nezávazně přislíbil, že by se mohl zúčastnit desátého ročníku! A vzhledem k tomu, že jich plánuji pořádat přes třicet, tak věřím, že se když ne na desátém, na některém dalším se objeví. 

Hrával jste tenis závodně. Jak to vypadá s vaší kariérou nyní?
Na pořádný tenis už dávno nemám čas. Teď si chodím zahrát za Buštěhrad. 

Jan Murárik

gimeno travera

Objeví se jednou Gimeno Travera také v Kladně?


Počasí Kladno

Předpověď počasí