Edy´s Cup vyhráli Moravec s Gardoněm

Dohromady mají dvě umělé kyčle, téměř sto let a přesto vyhráli prestižní tenisový memoriál Eduarda Nováka. Deblový Edy's Cup letos ovládla dvojice Honza Moravec a Radek Gardoň.

Jakmile vešly ve známost turnajové dvojice, hlavní favorit na výhru byl okamžitě jasný. Bývalý skvělý hokejista Radek Gardoň, který může i s padesátkou na krku hrát tenis závodně, si k sobě vybral tenisového trenéra Honzu Moravce. Nejdříve skupinami a poté pavoukem se turnajem do finále proti nim probojovalo duo Petr Tatíček starší a Hynek Mrázek. Tatíček obhajoval loňské prvenství, které získal se svým synem Petrem. 

"Petr dal přednost golfu. Ale já si za něj našel výbornou náhradu," uvedl před finále Tatíček, bývalý trenér juniorů Rytířů. Učitel z Buštěhradu Hynek Mrázek je otec tenisty Davida Mrázka, jediného aktivního hráče na Kladensku s bodem v žebříčku ATP.  A měl by z táty radost. Proti tenisově vyspělejší dvojici hráli s Tatíčkem jak z partesu a svým protivníkům se uklonili až v rozhodujícím tie-breaku. 

V semifinále turnaje skončily dvojice Tůma/Mildorf a Luzum/Schier, ve čtvrtfinále Jůn/Mašek, Frolík/Libert, Rys/Pošmourný a Kuthan/Mára. O dobrou náladu se přítomným, jak už je jeho zvykem, postaral Lubomír "Čužák" Rys. Z plejády vtipů, kterými nešetřil, vybíráme: Přijde paní do asijského krámku a povídá prodavači: "Včera jsem si u vás koupila sandály a podívejte, mají utrženou přezku a odlepenou podrážku. Přitom jste mně říkal, že mi vydrží do smrti. Prodavač: Ale včera vy nevypadat dobře... 

Jan Murárik

tenismoravec

Moravec válel jak za mlada

tenisemoce

Emoce Pepy Luzuma

tenispust

Pusť mě k tomu...

tenisucastnici

Účastníci turnaje

tenispetr

Petr Tatíček, Honza Moravec, Radek Gardoň a Hynek Mrázek


Počasí Kladno

Předpověď počasí