Kladenští gymnasté zazářili na mistrovství republiky

Velkolepé žákovské Mistrovství ČR k oslavě 100. výročí založení České republiky bylo v Praze velmi náročné, protože se soutěžilo celé dva dny. V sobotu proběhl šestiboj družstev a v neděli se nastoupilo do finálových bojů na jednotlivých nářadích. I když byla konkurence obrovská, kladenští sportovci brali medaile ve všech kategoriích, ve kterých startovali! 

Starší žáci
První šlo do soutěže družstvo straších žáků a ve složení Azíz Hammadi, Tadeáš Trousil a Jan Lukeš získalo úžasné třetí místo. Na startu stálo 47 borců, ročníky 2006-2005. Jednotlivci Kladno: 7. Hammadi Azíz, 16. Trousil Tadeáš a 17. Lukeš Jan. Zlatí byli kluci z TJ Sokol Brno I, druzí TJ Prostějov.

Mladší žáci
K republikovému klání se sešlo 67 nejlepších gymnastů s ročníky narození 2007-2008. Kladno se umístilo na krásném druhém místě. Jednotlivci Kladno: 1. Jan Kusák, 5. Šmolík Jakub, 12. Hockaday Matthew a 22. Knop Karel. Zvítězily SK Hradčany, třetí se umístili kluci z TJ Sokol Zlín.

Nejmladší žáci
Na start nastoupilo neuvěřitelných 93 gymnastů, ročníky 2011, 2010 a 2009, a Kladno vybojovalo druhé místo v družstvech. Jednotlivci Kladno: 3. Šik Marek, 11. Šmolík Matěj, 15. Lokvenc Tobiáš, 37. Strkula Daniel, 38. Havlík Richard, 66. Šturm Jaromír a 78. Šindler Alexandr. Zvítězily SK Hradčany, třetí se umístila GYMPRA Praha.

Soutěž jednotlivců
Titul Mistr České republiky pro rok 2018 si odvezl Jan Kusák z TJ Sokol Kladno (na snímku na stupních vítězů), před Josefem Lutovským a Sebastianem Prokopem (oba SK Hradčany). Kladenští získali další krásná umístění: 5. Šmolík Jakub, 7. Hammadi Azíz, 11. Šmolík Matěj, 15. Lokvenc Tobiáš, 16. Trousil Tadeáš, 17. Lukeš Jan, 22. Knop Karel, 37. Strkula Daniel, 38. Havlík Richard, 66. Šturm Jaromír a 78. Šindler Alexandr.

V neděli pak soutěž pokračovala a proběhly finálové boje na jednotlivých nářadích. Do každého finále postoupilo šest nejlepších. Do finálových bojů se z Kladna probojovali Azíz Hammadi, Tadeáš Trousil, Jan Kusák a Jakub Šmolík.

 

Finále kruhy

1. Kusák Jan TJ Sokol Kladno

2. Prokop Sebastián SK Hradčany

3. Lutovský Josef SK Hradčany

 

Finále hrazda

1. Kusák Jan TJ Sokol Kladno 

2. Mihajlo Strajnić  Sokol Novi Sad 

3. Lutovský Josef SK Hradčany

 

Finále kůň

1. Prokop Sebastián SK Hradčany

2. Kusák Jan TJ Sokol Kladno 

3. Šmolík Jakub TJ Sokol Kladno

 

Finále bradla

1. Prokop Sebastián SK Hradčany

2. Šmolík Jakub TJ Sokol Kladno 

3. Kusák Jan TJ Sokol Kladno

 

Finále akrobacie

1. Lutovský Josef SK Hradčany 

2. Kusák Jan TJ Sokol Kladno

3. Červinka Matyáš Klub sportovní gymnastiky Znojmo

- red -

starsizaci

Starší žáci: Tadeáš Trousil, Azíz Hammadi, Jan Lukeš a trenéři Tomáš Podpěra a Martin Taftl

mladsizaci

Mladší žáci: Karel Knop, Jan Kusák, Jakub Šmolík, Matthew Hockaday a trenéři Tomáš Podpěra a Zbyněk Kryl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí