Kladno hostí svátek české atletiky

Nadcházející víkend hostí kladenské Sletiště mistrovství republiky v atletice. Větší koncentrace českých atletů na jednom stadionu letos k vidění nebyla a už ani nebude. Na Sletišti se tak představí národní atletické superhvězdy. 

Pořadatelství získalo v konkurenci dalších atletických stadionů Kladno. Pro největší středočeské město je to jedna z největších živých reklam, jakou si hned tak objednat nelze. "Nabídli jsme v konkurzu zkušenosti s podobnými podniky a zázemí, které kromě Ostravy a její Zlaté tretry další areály v Česku nabídnou jen stěží," chlubí se ředitel mistrovství a kladenský radní Jiří Klesnil. Atleti i s doprovodem najdou zázemí hlavně v kladenské atletické hale, kde město nechalo vybudovat nová sociální zařízení. Současné šatny domácích atletů z AC Tepo Kladno se na dva dny promění v centrum dopingových kontrol.

Za víkend se v různých disciplínách vystřídá minimálně 480 závodníků či závodnic. Pro mnohé jde o poslední příležitost splnit ve své disciplíně limit pro nadcházející mistrovství Evropy v Berlíně. V Kladně se vedle nich objeví už jistí účastníci evropského šampionátu běžec Holuša, sprinter Maslák, koulař Staněk, tyčkař Kudlička, oštěpařka Ogrodníková, překážkářka Hejnová či z kladenské líhně diskaři Staňková s Voňavkou. 

Vstupenky pořadatel začne prodávat vždy v den konání závodů u hlavní brány Sletiště. Plná cena za sedadlo na kryté tribuně je 100 Kč, lístek k stání stojí 70 Kč, důchodci nad 65 let zaplatí polovic, děti do 140 cm výšky mají vstup zdarma.

Program mistrovství začne v sobotu i v neděli v deset hodin dopoledne běhy na dlouhých tratích. V sobotu je poslední vyhlášení vítězů na programu v osm hodin večer, v neděli krátce po čtvrté hodině odpolední. První den pořizuje Česká televize záznam, druhý den přenáší pomocí desítek svých kamer z Kladna přímý přenos. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí