Tomáš Dvořák: Kladno udělalo pro mistrovství maximum

Šéftrenér českých atletů Tomáš Dvořák bude o víkendu v Kladně na jejich výkony při mistrovství republiky pečlivě dohlížet. Dnes poskytl Vašemu Kladnu krátký rozhovor.

Před dvěma roky Kladno vyhrálo konkurz na pořadatele národního šampionátu. Co z vašeho pohledu rozhodlo v jeho prospěch?
Budete se třeba divit, ale jedním z rozhodujících faktorů byla zastřešená tribuna Sletiště. To byl od města Kladna a jeho primátora výborný krok. Výrazně se zlepšily podmínky pro větší atletické závody. Dnes, když se na střechu či na celou tribunu podívám, mám pocit, že je taková odjakživa. Další důvod byl, že Kladno pořádalo mistrovství před třinácti roky a od té doby pořádaly šampionát větší či lepší moderní stadiony. Svou konkurenci Sletiště porazilo i možností pořádat všechny disciplíny skutečně na jednom místě bez toho, aby si vzájemně překážely. Byl jsem se podívat v areálu Sletiště v rekonstruované atletické hale a jsem velmi spokojený. Je skvěle připravená pro rozcvičení závodníků. A v neposlední řadě máme záruku v hlavním pořadateli, kterého zastupuje Jiří Klesnil, že mistrovství se uskuteční na vysoké úrovni.

Tipujete vysokou úroveň taky na sportovních kolbištích?
Můžou padnout limity pro srpnové mistrovství Evropy a jsem moc zvědavý, kdo jich dosáhne. Moc adeptů totiž není. Honza Veleba na stovce, na dvoustovce Honza Jirka, na čtvrtce se Pavel Maslák pokusí o čas, který by ho na Evropě dostal rovnou do semifinále. Mám představu, že ji dá za 45:39 vteřin a lépe. Na půlce se bude snažit Honza Kubista, domácí Tomáš Voňavka snad v disku hodí daleko, v ženách čekám pěknou stovku se zajímavými časy, ostrý boj uvidíme ve výšce, dobrá může být i tyčka. V kouli, disku i oštěpu máme, když se nic nepokazí, mistryně dopředu dané (usmívá se). 

Jan Murárik

dvorakvtydnu

V týdnu si Tomáš Dvořák prohlédl Sletiště v doprovodu Jiřího Klesnila


Počasí Kladno

Předpověď počasí