Extraligový Alpiq Kladno pořádá první turnaj Páňa Cup. Ode dneška do nedělního večera můžete v kladenské hokejbalové aréně vidět špičkové týmy. 

Před šesti roky zemřel po těžké nemoci mladý kladenský hráč Martin "Páňa" Panenka (na snímku vpravo s Tomášem Rejtharem, pozn. red.), mistr ligy s Alpiqem. "Od té doby jsme hledali vhodný termín i scénář turnaje. Letos se naskytl volný víkend na konci srpna. Název jsme měli daný od prvního okamžiku," říká Milan Maršner, hlavní organizátor poháru. 

Pozvánku přijaly všechny oslovené týmy, přičemž v dalších letech se počítá navíc se zástupcem švýcarského hokejbalu. "V minulých dnech nás oslovily další týmy. My jsme si však stanovili omezený počet účastníků i mužstva, se kterými jsme chtěli v závěru přípravy na extraligu změřit síly. Mistrovské zápasy začínají už týden po našem turnaji, což znamená, že podle mého názoru uvidíme hokejbal na velmi vysoké úrovní," míní nový šéftrenér mládeže Alpiqu. 

Fanoušci nejen že uvidí špičkový hokejbal, ale z nových reproduktorů konečně lépe uslyší mluvené slovo i hudbu. "Ve spolupráci s městem se nám podařilo arénu skvěle nazvučit. Je to novinka, kterou využijeme mimo extraligových zápasů rovněž při utkáních mládežnických družstev. Při turnaji chceme například vyplnit přestávky rozhovory s hráči," dodává Maršner.

Jan Murárik

Rozpis Páňa Cupu:

Skupina A: HBC ALPIQ Kladno, HC Kert Park Praha, Elba DDM Ústí nad Labem

Skupina B: HBC Plzeň, HBC Prachatice, HBK Hokejmarket Skalica – SVK

Pátek 24. 8.: 19:00 HBC ALPIQ Kladno – HC Kert Park Praha

Sobota 25. 8.: 10:00 HBC Plzeň – HBC Prachatice, 12:00 Elba DDM Ústí nad Labem – HC Kert Park Praha, 14:00 HBC Prachatice – HBK Hokejmarket Skalica – SVK, 16:00 HBC ALPIQ Kladno – Elba DDM Ústí nad Labem, 18:00 HBK Hokejmarket Skalica – SVK – HBC Plzeň, 20:00 A3 – B3

Neděle 26. 8.: 9:00 SF 1 (A1 – B2), 11:00 SF 2 (B1 – A2), 13:00 Lost SF 1 A3/B3, 15:00 Lost SF 2, A3/B3 17:00 Final

Hrací čas 3 × 15min., přestávka 5 min.