V sobotu poběží v Kladně maratonci

Maratón klub Kladno a A.C. TEPO Kladno, jako tradiční pořadatelé sportovních akcí na Kladensku, zvou na 17. ročník Kladenského maratónu, který se koná 15. září a je vyhlášen jako Mistrovství ČR v maratónu veteránů i jako Přebor Středočeského kraje.

Jedná o okruhový závod s centrem na velmi pěkném sportovním areálu „Sletiště" (start, cíl, občerstvovací stanice a průběhy jednotlivých kol, dětské běhy) a trasou probíhající v přilehlém lesoparku „Lapák". Akce je určena pro všechny věkové kategorie registrovaných i neregistrovaných sportovců od nejmladších po veterány, od „prvomaratonců“ k maratonským rekordmanům až po Josefa Beránka, který jako jediný uběhl všechny dosavadní ročníky.

Letošní Kladenský maratón podpoří i skvělý vytrvalec Vlastimil Zwiefelhofer, který bude jeho startérem a aktivním pozorovatelem. Vlastimil Zwiefelhofer je považován za druhého nejúspěšnějšího českého závodníka na dlouhých tratích po Emilu Zátopkovi - mj. 6.místo na mistrovství světa v přespolním běhu v Limericku 1979, je čtyřnásobný vítěz silničního závodu Běchovice–Praha, devítinásobný vítěz a držitel traťového rekordu Velké kunratické i sedminásobný mistr Československa v krosu.

Hlavní maratónský závod startuje v 10.00 hod., prezence závodníků probíhá mezi 7.00 až 9.30 hod. v kanceláři na tribuně stadiónu. Starty dětských běhů průběžně po startu hlavního závodu (cca od 10.20 hod., prezence na dětské běhy cca od 9 hod.). Dětské běhy jsou rozděleny do 12 kategorií s tratěmi dlouhými od 100 do 1000 metrů.

Pro doprovod běžců i ostatní účastníky je v areálu a jeho nejbližším okolí k dispozici aquapark, in-line dráha, lanový park, sauna, petang a posilovna.

Přihlášku, fotografie, videa, výsledky a další informace najdete na www.maratonkladno.cz, aktuality pak na facebooku Maratón klubu Kladno.

- pž -


Počasí Kladno

Předpověď počasí