Veronika Preti: Za dětský závod vděčíme městu Kladnu

Děti jsou šťastné, že se mohou umazat, že se mohou hýbat. Že je to v dnešní době až neuvěřitelné? Ale třeba v Kladně je to realita. A za ní stojí Veronika Preti, kterou mnozí znají ještě s příjmením Šimáčková. Se svými kolegy vede skupinu dětí, které překonávají v přírodě i pod střechou obtížné překážky včetně bahna i louží, a pro ně tuto sobotu pořádá v centru Kladna už třetí ročník závodů pod hlavičkou OCRA (Obstacle Racing Association ČR). 

Dva předešlé závody, laicky řečeno přes různé přírodní i umělé překážky, se uskutečnily v útrobách Centralu. Nyní si děti zazávodí v ulicích centra Kladna. Jak došlo k tomu, že jste zvolili takové prostředí?
Stalo se tak díky ohromné vstřícnosti a podpoře města. Závod se původně měl uskutečnit mimo Kladno, ale město nám vyšlo tak vstříc, že nám v Kladně vůbec nic k uskutečnění akce neschází. Ekonomicky i organizačně. Za to městu patří obrovský dík. Překážky, trasa i zázemí jsou díky tomu připravené včetně podpory doprovodného programu a nyní stačí jen závod odstartovat (usmívá se). 

Startovní listina je uzavřená?
Není. Ještě zítra se děti mohou přihlásit na online registraci. Ve čtvrtek rozešleme startujícím veškeré organizační informace. Přihlásit do závodu se lze i na místě, na náměstí Starosty Pavla, v sobotu dopoledne. Ovšem ti, co přijdou až v sobotu, musejí počítat s tím, že odstartují v pozdějších vlnách. Více informací najdete www.ocra-cz.cz /registrace/.

Co na závodech přes překážky, kdy děti projdou třeba i bahnem, malé závodníky přitahuje?
Ony jsou rády, že se můžou ušpinit i od toho bahna, hrozně se na to, kromě adrenalinu a vidiny nějakého úspěchu, těší (směje se). A nás baví, že je dostaneme od počítačů i mobilních telefonů. V Kladně děti pod naším dohledem trénují každou středu odpoledne v Hakim Gymu, a když je slušné počasí, chodíme naproti do areálu fotbalového klubu na škvárové hřiště. Spíše se snažíme trénovat venku a vojenským drilem. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí