Město pomohlo gymnastům

Město Kladno výrazně pomohlo gymnastům kladenského Sokola. Finanční příspěvek téměř čtyři sta tisíc korun pomohl výstavbě důležité doskokové jámy.

Ta byla v osmdesátých letech minulého století dnes již z neznámých důvodů zasypána a gymnasté u nářadí dopadali pouze na žíněnku. Nová generace sokolských gymnastů, která má na svém kontě v poslední době tři tituly mistrů republiky, ovšem pomůcku chránící zdraví nutně potřebovala. Kde však vzít zhruba osm set tisíc na její rekonstrukci a moderní vybavení? 

 "Pomohla nám veřejná dobrovolná sbírka přes internet. Ovšem díky ní jsme vybrali asi polovinu částky. Když jsme požádali město Kladno, velmi rychle nám pomohlo. Díky tomu jsme přes letošní prázdniny jámu vybudovali i vybavili," usmívá se hlavní trenér gymnastů Tomáš Podpěra. 

Přes metr hluboká jáma v celkové délce dvanáct metrů je stavěná do písmene L. Na jejím dnu leží dřevěné palety kvůli větrání, na nich jsou položeny žíněnky a od žíněnek přes okraj jámy vystupují nařezané molitanové kostky.

Jan Murárik

 

 

jamadopady

Dopady bez obav


Počasí Kladno

Předpověď počasí