Boxer Bartl obhajuje titul

V Děčíně dnes začíná třídenní mistrovství republiky v boxu, ve kterém má žhavé želízko také Kladno. Loňský titul totiž obhajuje Miloš Bartl (23). 

"Říká se, že obhájit je těžší, než získat titul poprvé, ale toho se nebojím, na obhajobu jsem připravený dobře," usmívá se nejlepší český boxer ve váze do 75 kilogramů. "Miloš určitě je český boxerský talent. Má chuť makat, a to je důležité. Od loňska v jeho boxu vidím kvalitativní posun dopředu a podle mého názoru na obhajobu má," dodává trenér Luboš Lacina. 

V Bartlově váhové kategorii se představí osm závodníků. "Záleží na losu, ale konkurenci vidím u dvou boxerů, zbytek by měl porazit," míní Lacina. V boxu je kromě zvládnuté správné techniky a hlavy také důležitá fyzická připravenost. Tu má v Bartlově týmu na starost Kamil Černý. "Miloš je v lepším fyzickém rozpoložení než na loňské republice. To je pro nás nejdůležitější poznatek. Potvrdil to minulý týden v extralize, kdy vyhrál ve velmi krátkém čase," říká Černý.

Extraligu Bartl boxuje právě za Děčín a pokud tento víkend obhájí, čeká ho odlet na mistrovství Evropské unie ve Španělsku. "Na republice nic nepodcením. Pavouk turnaje je ale nekompromisní. Každá porážka mne pošle domů. Když vyhraju i třetí zápas, letím do Španělska," upozorňuje boxer, který má cíl uspět na olympijských hrách v roce 2020!

Jan Murárik

bartlzleva

Zleva Lacina, Bartl a Černý

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí