Druhý den ve Švédsku poznamenal předešlý večer

Mrtvá ryba, taky ryba první ráno ve Skandinávii k rybolovu nevyužila. Jednak proto, že se spustil vytrvalý déšť a také z důvodu nečekaně protaženého předešlého společenského večera. Právě při této příležitosti byla osazenstvu rybářského spolku oznámena velká novina, týkající se budoucího potomka Vráti. A to bylo nutné řádně oslavit. 

Brzké vstávání se tedy nekonalo a v poklidném tempu se těsně před polednem všichni kladenští rybáři postupně vypravili na vodu. Tomu odpovídal zpočátku i výsledek rybaření. Manipulace s pruty a nekoordinované pohyby v lodi byly způsobeny stále ještě trvající společenskou únavou. Není se tak čemu divit, když jeden z rybářů si po záběru a záseku nejprve zaváže tkaničky u bot, vyřídí telefonát domů a pak si teprve uvědomí, že má stále ještě na prutě rybu a měl by ji vytáhnout. Nebo když se druhý snaží v lodi přepádlovat přes metrový kámen trčící z vody. 

I přes dočasný hendikep se však podařilo pěkné ryby ulovit. Odstartoval to Mára s Kubou, kteří se vytasili hned trojicí štik, pokračovali Puží, Siki i Šubajs a vše korunoval kapitán týmu Mrtvá ryba, taky ryba, prozatím největším úlovkem štiky této výpravy. Zítra už v plné síle a hned od rána do znovu boje.

- kub -

uterykapitan

Kapitán Paži se ujal vedení

uterysubajs

Subajs měl z úlovku radost

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí