Bolestivá ztráta florbalistů v Ostravě

A-tým Kanonýrů odjížděl do Ostravy jako jasný favorit. Domácí byli bez bodu a pro kladenské borce se mělo jednat o jednoznačnou záležitost. Prognózy se nicméně nepotvrdily a Kanonýři nechali Ostravanům příjemný dárek. 1. MVIL OSTRAVA WOOW – KANONÝŘI KLADNO 7:6 (1:3, 4:2, 2:1).

Kanonýrům se sice poměrně slušně vydařila úvodní část zápasu, po které vedli 3:1, pak už to ale byla ze strany kladenského celku výsledková bída. „Zase nám utekla druhá třetina. Tu první jsme hráli výborně dozadu i dopředu. Oni nevěděli, jak se k nám dostat a my jsme si hráli to, co jsme chtěli a potřebovali,“ říká autor branky a nahrávky Kanonýrů David Sachr.

V úvodu druhé části sice Sachr zvyšoval na 4:1 z pohledu Kladna, pak ale začali dominovat hráči Ostravy. „Ve druhé třetině jsme to zase vypustili, pak přišlo ještě vyloučení, a to nás docela položilo, v něm se soupeř dostal na koně a začal hrát,“ připomíná Sachr pětiminutové vyloučení kladenského obránce Jana Cvrčka.

Před poslední částí zápasu byly šance obou týmů naprosto vyrovnané, radovali se však domácí. „Ve třetí třetině jsme začali se skóre 5:5 a pak přišel zase zbytečný gól a pak druhý. To už se potom špatně hraje. Ještě jsme sice zredukovali na 6:7, ale už to nestačilo,“ hodnotí Sachr smutně.

Sachr však na nevydařeném utkání nakonec našel i pozitivum. „Vynikající výkon předvedla třetí lajna, která si s nimi v útočném pásmu dělala, co chtěla. Hráli jednoduše dozadu i dopředu a celkově hráli výborně,“ oceňuje příspěvek nepříliš vytěžované pětice Pfaur – Chvojka – Pecha – Richtr – Cvrček. 

Sestava Kanonýrů:

Blaha (Horáček)

Sachr, Černý, Tyl, Riebauer, Louvar

Kalina, Bednář, Hartman, Teslík, Nushart

Richtr, Cvrček, Pfaur, Chvojka, Pecha

Přívara

 

Branky a asistence Kanonýrů:
02:43 Jakub Pecha (Petr Chvojka), 09:50 Tomáš Nushart (Ondřej Riebauer), 13:25 Jakub Pecha (Oskar Blaha), 20:49 David Sachr (Jan Louvar), 35:13 Miloš Tyl (David Sachr), 57:24 Tomáš Nushart (Vít Bednář)

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí