Závody psích spřežení ve Stochově se vydařily

První listopadový víkend se ve Stochově odehrál za štěkotu psích závodníků. Kladenský musher`s klub pořádal již pátý ročník závodů psích spřežení.

Že byl sportovní podnik kvalitní, dokazuje přes 80 přihlášených mužů a žen, kteří si užili sychravého počasí, ale také jeden z mála stochovských závodů, kdy nepršelo.

V pátek se nejprve vyznačila trať a startovní i cílové zóny, uskladnily se ceny pro závodníky a zorganizovalo parkování. V sobotu pak začal pravý závodní frmol a přesně v 8:59:55 to vypuklo…. Pět, čtyři, tři, dva, jedna a na trati byl první závodník. "Po zhruba tříhodinovém závodění přišlo kolečko uklízecí, museli jsme přivézt pomocníky z tratě, složit stany, zpracovat výsledky, nadepsat diplomy a věnovat se hlavnímu sponzorovi," říká Jiří Stejskal, předseda kladenského musher´s klubu.

Nedělení ráno sice účastníky přivítalo deštěm, který ale brzy přešel a musheři pak ve stanovených intervalech vyráželi na trať. Před “midaři” bylo 14 km a “sprinťáci” jeli 6,5 km dlouhou členitou a především náročnou trať, na které nebyla nouze o defekty, 

A jak všichni dopadli? Především byli vidět Kladeňáci: v C-1 (do čtyř hasků) byla Dana Koňáková třetí, v kategorii A-1 (do osmi hasků) vyhrál Ondra  Stejskal, který získal i cenu za nejrychlejší spřežení. Kategorii C-2 (do čtyř malamutů či samojedů) obsadili opět Kladeňáci, vítězem se stal Petr Svoboda a Martin Slepička byl třetí. Na midové trati v kat. MB-1 byl Lukáš Kíma druhý a v MU-1 Kateřina Kulhánková rovněž druhá..

"Protože se jednalo o generálku před mistrovstvím Evropy, všichni účastníci podávali vrcholové vykovy a my doufáme, že tento víkend v Abertamech se mnozí stanou evropskými šampióny. Z mého pohledu byly stochovské závody velmi vydařené a i za nepříznivého počasí se přišlo podívat mnoho diváků. Již nyní se těšíme na další ročník," uzavírá Jiří Stejskal.

- red -

stochovvitez

Na stupni nejvyšším kladenský Ondřej Stejskal

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí