Florbalisté přivezli výhru z Litvínova

Kladenští Kanonýři se rozstříleli -  Havířovu nasázeli v předchozím duelu první ligy 21 branek, nyní domácímu Litvínovu tucet. SK BIVOJ LITVÍNOV – KANONÝŘI KLADNO 7:12 (2:2, 1:4, 4:6).

Litvínov se sice krčí u samotného dna tabulky, v domácím prostředí však svým soupeřům řádně zatápí. To si před utkáním uvědomovali i florbalisté Kladna. „Přestože jsme jeli do Litvínova jako favorit, věděli jsme, že na místním letišti nedostaneme body zadarmo. Bivojové z Litvínova se prezentují velice nepříjemným, tvrdým, nepříliš technickým a běhavým pojetím hry,“ říká Matyáš Kalina, obránce Kanonýrů.

Litvínovští florbalisté se v průběhu poslední části utkání dokázali dotáhnout na rozdíl jediné branky. Poté si však vzali slovo Kanonýři a třemi brankami definitivně rozhodli o osudu zápasu. „Bylo důležité, že se nám podařilo nepustit soupeře ve třetí třetině zpátky do zápasu,“ potvrzuje Kalina, autor dvou branek kladenského týmu.

Po jednadvaceti brankách z minulého zápasu se Slovanem Havířov a dvanácti z utkání proti Litvínovu si Kanonýři řádně vylepšili střeleckou reputaci a potvrdili příslušnost ke klubovému názvu. „V posledních dvou zápasech se nám podařilo nastřílet třiatřicet branek, což se musí divákům opravdu líbit. Přesto nesmíme zapomínat na obranu, kterou příští víkend soupeř z Havířova jednoznačně prověří,“ připomíná Kalina soupeře z čela tabulky, který Kanonýry čeká v dalším kole. „Důležité bude vyvarovat se zbytečných vyloučení, která jsme si tento zápas opět neodpustili. Důležité jsou ovšem tři body do tabulky a zvýšení mezery mezi play-off a play-down,“ dodává.

Dalším soupeřem kladenských florbalistů bude zmíněný Havířov, kterého Kanonýři přivítají v neděli 18. 11. od 17.00 hodin ve sportovní hale BIOS Havířov.

Branky a asistence Kanonýrů: 5. Vojtěch Teslík (Ondřej Richtr), 9. Jan Louvar (David Sachr), 28. Matyáš Kalina (Petr Chvojka), 29. David Sachr (Ondřej Riebauer), 34. Tomáš Nushart (David Sachr), 38. Jakub Pecha (Ondřej Richtr), 41. Jan Louvar (Kryštof Hartman), 45. Matyáš Kalina (Milan Horáček), 50. Ondřej Riebauer (Dušan Přívara), 51. Vojtěch Pfaur (Matyáš Kalina), 51. Tomáš Nushart (Jan Louvar), 57. Vojtěch Teslík (Matěj Stůj)

-šik-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí