Kladenští musheři byli vidět na evropském šampionátu

V Abertamech se uskutečnilo mistrovství Evropy (ME), kterého se zúčastnilo celkem 180 psích spřežení ze starého kontinentu. V české výpravě nesměli chybět Kladeňáci, kteří dali o sobě vědět.

V třídenním klání na náročné krušnohorské trati za stálé mlhy dosahovali kladenští závodníci skvělých časů a získali 2 x zlato, 3 x stříbro a 2 x bronz. Startovalo se ve všech ktategoriích v MIDu i SPRINTu.  V MIDu do osmi hasků zíkala L. Müllerová stříbro, do šesti hasků M. Brzek bronz a v kategorii do čtyř hasků vyhrál L. Klíma. Ve sprintu kralovala v kategorii A (do osmi hasků K. Kulhánková a získala evropský titul, v B (6 hasků) byl O. Stejskal 5. a v C (4 haskové) byl nejstarší musher ME J. Stejskal 10. v kategorii C-2 (4 malamuti) a  P. Svoboda sedmý.
V kategorii scooter 1-2 (koloběžka s 2 hasky) obsadila A. Bebr Mikutová 5. místo a V. Klímová získala bronz. V canicrossu se dvěma hasky (běh) obsadila Z. Dušková v silné konkurenci 2. místo a naše juniorka K. Šplíchalová obsadila s jedním haskym mezi ženami krásné osmé místo, které ji přineslo mezi juniorkami stříbrnou medaili. "Je potěšitelné, že i v tomto, pro Kladno netradičním, sportu Kladeňáci nechávají vědět o svém městě v celé Evropě," uvedl předseda kladenských musherů Jiří Stejskal.

-js-

mekulhano

Kladenská závodnice Kulhánková na stupni nejvyšším

karolina

Karolína Šplíchalová (vlevo) získala stříbrnou juniorskou medaili

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí