Futsalisté potvrdili dominanci ve druhé lize

Souboj o první místo v druhé nejvyšší soutěži, skupině Západ, zvládli kladenští futsalisté na jedničku. V tabulce druhé Ústí nad Labem přehráli 6:4 (2:3).

K výhře potřebovali pouhý poločas. O přestávce trenér Veselý nastavil hlavy svých svěřenců správným směrem a hosté najednou tahali za kratší konec pomyslného provazu. Přitom v závěru první půle byli lepší, rychlejší, důraznější. 

Kladno se sice rychle ujalo dvoubrankového vedení, ovšem také dvakrát při rozehrávce vyrobilo dvě hrubé chyby, které Ústečtí, i přes vynikající výkon Tetoura v brance, proměnili ve vyrovnání. Třetí gól v jejich podání byl učebnicovou ukázkou přesně načasovaného brejku založeného gólmanem.

Po obrátce domácí zvedli hlavy, tempo hry i potřebný důraz, vycházeli jim kombinace a konečně i přesná střelba. Vedle výtečného brankáře vynikal v poli zkušený Šnídl. 

„Dobře jsme se připravili na jejich power play, nenechali jsme je v klidu rozehrávat a agresivním přístupem jsme je dostali ze hry. V sezoně jsou před námi podle mého ještě tři další důležité zápasy. Aby výhra nad Ústím měla svou váhu, musíme v příštím kole vyhrát v Chotěboři a potom doma porazit Jerigo. Ale já o naše mužstvo nemám obavy. Pro mě je nejlepší v soutěži!“ uvedl pro Vaše Kladno kouč Jiří Veselý.

Kladenské branky: 3. Vašák (Jaráb), 4. Fujdiar, 22. Kaválek (pen.), 29. Vašák (Šnídl), 31. Caizl (Jaráb), 39. Šnídl (10 m kop) 

Karty: 20. Šnídl (KLA), 38. Stejskal (KLA)

Sestava FK Kladno: Tetour (Dvořák) – Fujdiar "C", Kaválek, Jaráb, Caizl, Vašák, Stejskal, Šnídl, Bejbl, Verner, Večeřa. Trenér: Jiří Veselý.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí