Neporazitelné Kladno pokořilo Jablonec

Kladenští futsalisté procházejí druhou ligou jako kdyby v ní neměli rovnocenného soupeře. Roli lídra tabulky potvrdili i včera večer, když ve sportovní hale zdolali Jablonec 3:2 (3:1) a jsou stále bez porážky.

"Ovšem sportovně musím uznat, že soupeř byl v druhém poločase lepší," uvedl pro Vaše Kladno trenér Jiří Veselý. Jeho tým prožil snový úvod utkání. Po nacvičeném signálu se Kladno ujalo vedení už v první minutě. Gól do jablonecké brány doputoval po ose zkušených futsalových matadorů Šnídl - Jaráb - Vašák. 

Jestliže hosté pomýšleli na rychlé vyrovnání, pak jejich odhodlání končilo na výborném Tetourovi. Kladenský gólman mohl i skórovat, ale pěknou střelu z půlky pod břevno jeho kolega vytáhl do autu. Lídr tabulky si díky Kaválkově individuální akci a přesnému zakončení k tyči vybudoval náskok, který se později ukázal jako rozhodující. Šnídl sice bombou napnul jabloneckou síť potřetí, ovšem soupeř zapnul na plné obrátky a před koncem poločasu snížil. Po návratu ze šaten převzal Jablonec vládu na utkáním. "Čaroděj" Tetour svou bránu zavřel a kapituloval už jenom jednou. Na druhé straně Kaválek neproměnil desítku. Jablonečtí sáhli po hře bez brankáře a Tetour nevěděl, kam dřív dát ruce nebo nohy. Do posledního hvizdu sudího chybělo pár minut. Domácí v nich ukázali, proč jsou nejlepší ze všech. Nepropadli panice a naprosto poctivě je proti silnému protivníkovi ubránili.

"Tetour zaslouží vyzdvihnout. Skvěle nás podržel. Děkuju mužstvu nejen za tento zápas nebo podzimní část soutěže, ale za celý letošní rok. Futsalu se kluci věnují po práci, ovšem na tréninku makají jako profesionálové. A za dřinu jsou odměněni prvním místem," dodal Jiří Veselý.

V novém roce čeká Kladno první zápas dvanáctého ledna na hřišti Českých Budějovic.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí