Kladenští florbalisté sehráli hororový zápas

Vedli o sedm (!) branek, pak prohrávali o gól, aby se nakonec radovali z vítězství. Takový byl duel kladenských Kanonýrů se soupeřem z jihu Čech. KANONÝŘI KLADNO – FBC ŠTÍŘI Č. BUDĚJOVICE 14:11 (8:1, 0:8, 6:2).

V úvodní dvacetiminutovce zápasu vše nasvědčovalo tomu, že si domácí dokráčejí pro jednoznačné vítězství a oplatí svému soupeři prohru 6:8. Kladenští vedli 7:0 a na konci třetiny 8:1. „S takovým náskokem a zejména herní převahou, kterou jsme měli, se zdálo, že soupeře zničíme a připíšeme si další rekordní výhru,“ vrací se k přestávce po první třetině nejproduktivnější hráč Kanonýrů Miloš Tyl.

Prostřední část zápasu se ovšem pro kladenské florbalisty stala třetinou hrůzy. Ztratit během dvaceti minut vedení 8:1 a prohrávat 8:9, to se nevidí každý den. „K tomu opravdu nemám slušný komentář. Budějovice určitě zaslouží pochvalu za to, že zápas nezabalily a bojovaly, ale prohrát třetinu 0:8, na to určitě nemůžeme být pyšní, slušně řečeno,“ sype popel na hlavu celému týmu Tyl.

V závěrečné třetině se ovšem znovu vzchopili Kanonýři a dokráčeli si pro divácky atraktivní vítězství 14:11. „Důležité bylo, že jsme se po druhé třetině nesložili. Naopak jsme se soustředili na to, abychom skóre zase otočili a získali tři body. To se nám povedlo,“ oceňuje autor sedmi kanadských bodů za hattrick a čtyři nahrávky Tyl.

Branky a asistence Kanonýrů: 1. Vojtěch Teslík (Jakub Pecha), 7. Jakub Pecha (Jakub Černý), 10. Jakub Černý (Jakub Pecha), 10. Tomáš Nushart (Miloš Tyl), 13. Ondřej Riebauer (Miloš Tyl), 15. Miloš Tyl (Tomáš Nushart), 17. Miloš Tyl (Matyáš Kalina), 19. Dušan Přívara (Jan Louvar), 43. Jan Louvar (Miloš Tyl), 52. Matyáš Kalina (Tomáš Nushart), 56. Miloš Tyl (David Sachr), 57. Vojtěch Teslík (bez asistence), 59. Matěj Stůj (Miloš Tyl), 60. Vojtěch Pfaur (Tomáš Nushart).

-šik-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí