Musher Ondra Stejskal mistrem republiky

Poslední závod na saních u nás se konal v Orlických horách v Zásadě a vlivem klimatických okolností byl zařazen jako mistrovství republiky ve sprintu. 

Na 12 kilometrové trati, která byla patřičně členitá, ale velmi kvalitně upravená, se utkávali musheři z Čech, Německa i Polska ve všech kategoriích. Pořadatelé tento závod medializovali v tisku i televizi a dojezd a trať vyšperkovali velkoplošnými obrazovkami, na kterých diváci i musheři viděli průběh závodu. Tím je motivovali k velké soutěživosti. 

V královské kategorii C-1 (do čtyř hasků) dosáhl svého nejlepšího letošního úspěchu Kladeňák Ondra Stejskal. Ten se v průběhu sezony hledal a řešil své spřežení, až nakonec využil nepřítomnosti otce Jiřího a složil spřežení z kennelu (psince) Stejskalů Alfréda, Artura, Axika a Alfíka. Ti nenašli na trati soupeře a získali spolu s Ondrou na závěr sezony titul mistra republiky. Do další sezony je to pozitivní motivace i ve vztahu ke zviditelnění podporovatelů Mushers clubu Kladno, kterými jsou Magistrát města Kladna a Happy dog, kteří mají taktéž zásluhu na zisku mistrovského titulu. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí