V 15. kole okresního přeboru přivítal Novoměstský Kladno tým SK Zlonice a porazil ho 4:0 (2:0).

Novo v minulém kole neuspělo v Lidicích, kdežto Zlonice doma na penalty zdolaly silný Brandýsek. Do Kladna však Zloničtí přijeli s torzem mužstva. Před zápasem se ještě zranil brankář Kopecký a do brány musel hráč z pole, což domácí pasovalo do role favorita.                   

Od začátku utkání Novo roli plnilo a jeho hráči se usadili před pokutovým územím Zlonic. Vytvářeli si šance a v 11. minutě udeřili, když Sikora zužitkoval přímý kop. Domácí pokračovali v tlaku, jenže útočníci se předháněli v zahazování příležitostí. Hosté se začali osmělovat  a ve 24. minutě utekl Demeter. Sám před brankářem Hájkem mířil jenom do tyče. Tentýž hráč se o pár minut později dostal do další pěkné šance, ale z úhlu minul prázdnou branku. A opět fungovalo otřepané, ale pravdivé nedáš- dostaneš. Z protiútoku v 35. minutě nepokryla zlonická obrana Hovorku, jenž hlavou zvýšil na 2:0.
Do druhé půle vlétli domácí jako uragán, branka soupeře však pro ně byla zakletá. Jen namátkou - v 46. minutě běžel Hovorka sám na brankáře, ale minul bránu. O pár minut později dostal Kasík přihrávku před opuštěnou branku a také minul, a podobných příležitostí zahodili domácí ještě několik. V 61. minutě chybovala zlonická obrana včetně brankáře a Hovorka domácí uklidnil zvýšením na 3:0. Hostům evidentně docházely síly. O dvě minuty později se ocitl sám před brankářem Kovařík a bylo to 4:0. V těchto chvílích se na hřišti občas i zajiskřilo. Mladý rozhodčí Plecitý neváhal na každou stranu rozdat po dvou žlutých kartách. Situaci zklidnil a zápas se dohrál v pohodě za stálé, ale neplodné převahy domácích.
35 diváků vidělo zasloužené vítěství domácích, které mohlo být ještě vyšší, kdyby proměnili další vyložené šance. Sympatičtí hosté bojovali dokud jim nedošli síly, na lepší výsledek tentokrát neměli. Jediným nedostatkem utkání bylo, že na hřišti Nova nefungovalo občerstvení.

NOVO: Hájek - Hovorka (88. Horský Jan), Horský Jiří (85. Bodmas), Fišer, Jakoubek (46. Šromovský), Kasík (61. Mareška), Kovařík, Kříček,                  Sikora, Packa, Pech. Trenér: Abrham.

ZLONICE: Dryák - Havliš, Novák, Kouda, Demeter, Melichar, Gil, Samek, Klusáček, Šváb, Špeta. Trenér: Koutný.

František Červenka