Ofenzivní smršť z první půle Hostouni málem nestačila

Hostouňští sokolové vyhráli doma nad Libiší 3:2 (3:1) a dál vedou divizní tabulku skupiny B.

Od první minuty se na hosty valila ofenzivní smršť. V desáté svítila na ukazateli skóre u domácích dvojka a pro Libiš mohlo být ještě hůř. Spousty akcí sokolů totiž končily bez finální střely nebo mimo bránu. V ní se dvakrát vyznamenal libišský obránce, který z čáry odvrátil gól a brankář, který na ní zneškodnil hostouňskou tutovku. Hosté v té době předvedli na druhé straně parádní slalom pokutovým územím, a když už už viděli míč v síti, vytáhl Czehowsky ze svého repertoáru fantastický zákrok. Sokolové poté přidali pěknou hlavičkou Kulhavého třetí gól a dál pokračovali v útočném pohodovém fotbale. Brankový kontr Libiše jim úsměv z tváří nevzal. 

Ten z hostouňských tváří mizel s postupujícím časem druhého poločasu. A s druhým gólem v jejich síti zmizel úplně. Hosté zlepšili hru v obraně, víc zlobili z brejků a domácí se na uhájení výhry nadřeli. "Za druhý poločas jsem na svůj tým naštvaný. Soupeř nás začal přehrávat ve středu hřiště a my se kvůli tomu nedostali k naší útočné hře. Spokojenost zůstává s výsledkem," uvedl po zápase trenér Hostouně Ivan Pihávek.

Hostouň příští pátek míří na hřiště Ostrova nad Ohří. 

Góly sokolů: 1. Vojtěšek, 6. Laušman, 29. Kulhavý

Sestava Sokola: Czehowsky - Charvát, Trapp, Dosoudil, Vašák, Vojtěšek, Kabele, Kulhavý, Vegricht, Laušman, Hájek (81. Věchtík).

Diváků: 120

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí