Mládež SK Kladno měla úspěšný týden

Povedené zápasy mají za sebou mládežnické týmy SK Kladno. Dorosty porazily na stadionu Františka Kloze rezervy Českých Budějovic 3:1 a 2:1. Starší žáci do patnácti let si poradili na Novoměstském stadionu s týmem Hradce Králové 3:2. Prohráli pouze fotbalisté do čtrnácti let 0:3. Mladší žáci SK Kladno měli volno. 

Starší dorost SK Kladno do devatenácti let si poradil na domácím hřišti s fotbalisty Českých Budějovic do osmnácti let 3:1. Hosté přijeli na stadion Františka Kloze posíleni o několik hráčů „A“ dorostu, který hraje nejvyšší dorosteneckou ligu. „Musím říct, že soupeř byl velmi silný. Zároveň musím náš tým pochválit, že pro vítězství udělal vše, co bylo v jeho silách. Získali jsme velmi důležité tři body,“ řekl Martin Hřídel, trenér SK Kladno.

Proti soupeři zvučného jména se hrálo dobře i mladšímu dorostu SK Kladno. Po velmi kvalitním výkonu slavil domácí tým vítězství 2:1, když obě branky vstřelil Jakub Kolářský. „Konečně jsme předvedli kvalitní kolektivní výkon, kde nikdo nevypustil žádný souboj,“ řekl kladenský trenér Jan Pejša. „Oboustranně bylo k vidění spousty hezkých kombinačních akcí. Vzhledem k počtu šancí jsme si zasloužili vyhrát,“ dodal Pejša. 

 

ČLD U19 – SK Kladno – SK České Budějovice „B“ 3:1 (1:0)
Branky: Slabý, Stříška, Šrédl
Sestava: Kindl - Dáňa, Stříška, Janda, Pokorný - Donát - Pospíšil, (81. Šnobl), Slabý (90. Kolářský), Mačura (82. Čapek) - Dejčmar (86. Čermák), Šrédl

 

ČLD U17 – SK Kladno – SK České Budějovice „B“ 2:1 (1:1)
Branky: 2 x Kolářský 
Sestava: Koco - Veselý, Pospíšil, Rottner, Veiner - Tyban (70. Klváň) Kolářský - Zábranský (75. Kukla), Krpálek, Blažek (46. Měřínský) – Tung.

 

Fotbalisté SK Kladno do patnácti let se utkali na domácím hřišti s Hradcem Králové. Hned od začátku bylo jasné, kdo chce více uspět. Kladenští se do soupeře zakousli a šli zaslouženě do vedení. Hosté sice vyrovnali, ale domácí si vzali vedení zpět. V druhém poločase přidali ještě jednu branku a zápas dotáhli do vítězného konce. „Zápas klukům vyšel se vším, co k tomu patří. Dali do toho maximum a dostali odměnu. Od nás trenérů zaslouží pochvalu,“ řekl po utkání Jan Procházka, trenér Kladna. 

Starší žáci SK Kladno do čtrnácti let svůj zápas s Hradcem Králové nezvládli a prohráli 0:3. Domácí opět nevstoupili do utkání dobře a brzy prohrávali 0:2. Ve zbytku utkání hráli fotbalisté SK Kladno se soupeřem vyrovnanou partii, přesto ještě jednou inkasovali. „Předvedli jsme podobný výkon jako v posledním utkání s Příbramí. Musíme zapracovat na zlepšení našeho přístupu v první půli, důrazu a na kombinacích,“ řekl Václav Kalina, trenér Kladna.

 

ČLŽ U15 - SK Kladno – FC Hradec Králové 3:2 (2:1)
Branka: Veselý 2 x, Herčík
Sestava: Ševce - Grumlík, Kácl, Bokša, Justra - Duda, Bartoš, Herčík, Ricci (46. Landa) - Chlumský, Veselý

 

ČLŽ U14  - SK Kladno – FC Hradec Králové 0:3 (0:2)
Sestava: Vajshajtl (48. Serpietri) - Novák, Kalina, Rottner (36. Brabec), Hoffmann - Fajka, Janega, Pavlík, Vosyka (36. Fiala) - Beneš (36. Rous), Podivínský (K) (48. Lank).

-jan-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí