Hřebeč derby zvládla jednoznačně

Očekávané derby mezi SK Hřebeč a Baníkem Libušín skončilo podle předpokladů výhrou domácích. Výsledek 5:1 (1:1) byl možná pro hosty až moc krutý.

Zápas začali dle předpokladů lépe domácí a celý první poločas si udržovali převahu. Kdo očekával boj za hranicí pravidel, byl zklamán, neboť obě mužstva hrála tvrdě, s plným nasazením, ale korektně a nezáludně. V průběhu poločasu došlo sice k několika slovním potyčkám a mírným strkanicím, což k takto vypjatému derby patří, ale výborný rozhodčí Suchý si vždy dokázal zjednat pořádek. 

Domácí v závěru  poločasu přišli o vedení, takže neúprosný boj pokračoval i po přestávce. Převaha domácích již nebyla tak jednoznačná a bojovalo se už i na ostří nože, ale stále korektně. Když to vypadalo, že zápas spěje do remízového konce, vsítili domácí vedoucí gól a vzápětí nařídil rozhodčí správně v jejich prospěch pokutový kop.

Oba týmy nutno pochválit za rytířský přístup k zápasu a hlavně hosté, pro které se dobře vyvíjející zápas v samém závěru změnil v debakl, opustili hřiště  s hlavami nahoře. Pohodová atmosféra vládla i v hledišti, kde nedošlo k žádnému konfliktu, i když příznivci Libušína měli silné zastoupení. Po tomto zápase to vypadá, že nevraživost mezi oběma kluby již opadává, což je ku prospěchu celému kladenskému fotbalu.

"Je nás málo, máme mnoho hráčů na marodce a úzký kádr," pokrčil rameny po duelu stoper Libušína Jiří Veselý.

František Červenka


Počasí Kladno

Předpověď počasí