Hostouň je na jaře stále bez porážky. Dva body přivezla z Ostrova

Lídr divizní tabulky skupiny B Sokol Hostouň uhrál v Ostrově nad Ohří remízu 0:0 a dva body po rozstřelu ze značky pokutového kopu. 

Kdo očekával, že si ze hřiště tonoucího týmu přiveze favorizovaná Hostouň jisté tři body, nevěřil v reálu svým očím. Lepší tým se o výhru připravil sám z části kvůli smůle, částečně vlastní nemohoucností. To první platilo v úvodním poločasu o Vašákově nastřelené tyči, to druhé o Vegrichtových neproměněných tutovkách. Tři šance neproměnil do přestávky, jednu stoprocentní gólovku po návratu ze šaten. "Po pokutové území soupeře proti naší hře nic nemám, to však neplatí o fotbale, jaký jsme předváděli, když jsme se do toho území měli dostat," uvedl mrzutě předseda sokolů Jiří Hondl.

Čtyřicet minut z druhého poločasu si totiž nedokázali hosté do vápna pořádně nahrát, nebo vymyslet útočnou kombinaci vedoucí k nebezpečnému zakončení. Domácí, pokud se k němu dostali, tak jejich střely připomínaly let ragbyového míče. Pokud se jim povedl náznak brejku, zastavila je bezchybná hostouňská obrana v čele s "čističem" Dosoudilem.

Hostouňští všech sedm jarních zápasů uhráli bez porážky v základní hrací době, dva body nechali jen v Souši, jinak vítězili i v rozstřelech. Tabulku vedou o čtyři body před Zbuzany, které na jaře hostí. Právě tento duel v 28. kole na začátku června a derby s kladenským SK doma příští neděli (17.00) jsou mnohými fanoušky i experty považovány za klíčové zápasy pro postupové ambice sokolů. 

Sestava Sokola: Kudrna - Charvát, Dosoudil, Trapp, Vašák, Vojtěšek, Kabele, Kulhavý (78. Věchtík), Vegricht, Laušman, Hájek. 

Diváků: 351

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí