V divizi je na programu derby Hostouň - Kladno

Tenhle zápas patří nejen ve své divizní skupině B k nejvíce navštěvovaným a v kladenském okrese i k velmi sledovaným. V neděli (17.00) proti sobě v Hostouni vyběhnou místní Sokol a kladenský SK.

Hostouň, lídr tabulky, neprohrála i s podzimním patnáctým kolem osm zápasů v řadě v základní hrací době. Kladenští, v tabulce na šestém místě, v současné době drží šňůru pěti utkání bez porážky. Na podzim 2017 přišlo v Hostouni na derby přes tisíc platících diváků! V ostatních z pěti dosud odehraných vzájemných duelů neklesla návštěvnost pod pět set lidí. Podobný zájem se dá očekávat také v neděli. V derby má lepší bilanci Kladno. Vyhrálo tři zápasy, Hostouň dva. 

Hostouň míří do třetí ligy, SK, pokud bude pokračovat na vítězné cestě, může dosáhnout druhého místa, z kterého by se teoreticky také mohlo do ČFL postupovat. Ta se ostatně má od příští sezony rozšířit na dvě české skupiny po šestnácti účastnících. V té "západní", v níž by Sokol i SK mohly působit, údajně čekají týmy například béčka Sparty, Plzně, snad Slavie a Viktoria Žižkov. Tedy samé slavné týmy. Do konce je tedy o co hrát!

-red-

tabulederby


Počasí Kladno

Předpověď počasí