Derby se blíží. Trenér Pejša se těší na jeho náboj

Získá v neděli (17.00) Hostouň v derby další body potřebné pro postup do třetí ligy, nebo kladenský SK na jejím hřišti sníží v tabulce svou ztrátu na lídra? Trenér kladenského klubu Jan Pejša připouští, že tenhle vzájemný duel má stále fanouškům co říct.

Pět utkání v řadě jste neprohráli. Zvládli jste v minulém kole doma otočit i nepříznivý vývoj zápasu s Ostrou. Vypadá to, že i přes šesté místo v tabulce jste před derby na půdě lídra v plné síle...
Já věřím, že jsme (usmívá se). Poločas s Ostrou jsme byli mrtví, měli jsme strašně málo pohybu. Soupeř šel po zásluze i kvůli tomu do vedení. Jsem rád, že jsme na to dokázali zareagovat. Postupně jsme zvyšovali tempo hry a Ostrou jsme přehráli. To je dobré znamení před zápasem v Hostouni. 

Je pro vás derby něčím výjimečným?
Není. Pro fanoušky je to asi pořád atraktivní utkání s nábojem jak v hledišti, tak na hřišti. V Hostouni už je minimum hráčů, kteří prošli kladenským SK. Pro mě jako pro trenéra je to zápas na hřišti prvního týmu tabulky. Tudíž těžký. Ale těším se na něj (usmívá se). 

Sledujete jakým stylem sokolové na jaře hrají?
Soupeře sleduji vždy až ten týden, co  nimi hrajeme. Pouštím si videa některých jejich zápasů. Nejinak tomu je s Hostouní. Sokol má v týmu individuality se zajímavou fotbalovou historií. Ale to mě nezajímá, mě zajímá, jak hrají jako tým.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí