Družec vyválčil v Klobukách bod. V hlavní roli Burant

V 18. kole B třídy porazily dvanácté Klobuky čtvrtý Družec 4:3 po penaltovém rozstřelu (1:0).

Mírným favoritem byli domácí. V boji o záchranu potřebují každý bod, naopak hostům, i když jsou v popředí, se na jaře moc nedaří. Družečtí sice nastoupili se stoperem Suchopárkem a po delší době na hrotu se Šilhanem, ale od začátku tahali za kratší konec. Domácí se kombinační hrou dostávali k jejich bráně a brankář Pergl několikrát zasahoval. V 29. minutě ještě hosty zachránila tyč, ale o tři minuty později již nepokrytý Suk s přehledem poslal domácí do vedení.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. V 59. minutě si nejlepší hráč hostů Burant nešťastně srazil prudký centr do vlastní brány a domácí vedli 2:0. V 66. minutě Ondřej Vebr z dobrých dvaceti metrů poslal krásnou střelu pod břevno a zvýšil na 3:0. Hosté se ani za tohoto stavu nepoložili. Starý harcovník Šilhan táhl své mužstvo stále do útoku a připravoval domácí obraně těžké chvíle. V 77. minutě se dočkal zasloužené odměny, když ze skrumáže napálil merunu zblízka pod břevno. Hosté jako polití živou vodou přitlačili domácí na jejich polovinu. V 83. minutě se špatný odkop domácích odrazil k Burantovi, ten obešel i brankáře a skóroval tentokrát do správné branky. Opaření domácí ze všech sil bránili nejtěsnější vedení. Ovšem v posledních vteřinách Zieber z přímého kopu krásně našel volného Buranta, jenž za jásotu celého mužstva a hrstky Družeckých o tyč vyrovnal. Vzápětí výborný rozhodčí Jahoda zapískal konec a šlo se na pokutové kopy. Ty rozhodl v šesté sérii Suk a 120 diváků vidělo pěkný zápas s dramatickým koncem. Dva body pro domácí jsou zasloužené a Družečtí si bod za to, že nesložili zbraně, také zaslouží.

Klobuky: Maur - O. Vebr, Suk, Pinc Tomáš, Douša (67. Vadlejch), Kubelka, J. Vébr, Pinc, Adam, Čížek, Říčka, Dragoun. Trenér: J. Čížek. 

Družec: Pergl - Křivánek, Zieber, Suchopárek (62. Kořínek), Čurda, Hlusička, Burant, Zíb, Misura, Kostka, Šilhan. Trenér: Blažek.

František Červenka 

 

  


Počasí Kladno

Předpověď počasí