Žáci SK Kladno porazili Fotbalovou akademii České Budějovice

Cenné tři body přivezla devatenáctka SK Kladno. Starší dorost vyhrál na hřišti Písku 3:2. Sedmnáctka stejného soupeře porazila 2:1 na pokutové kopy. Starší žáci do patnácti let vyhráli rovněž 2:1 na penalty v Českých Budějovicích. Čtrnáctka prohrála na jihu Čech 1:7. Mladší žáci hostili na domácím hřišti fotbalisty Ústí nad Labem. SK Kladno U13 vyhrálo 8:4, naopak U12 prohrálo 5:8. 

Utkání jako na houpačce mají za sebou fotbalisté SK Kladno do devatenácti let na hřišti v Písku. Hned v první minutě proměnil Stříška pokutový kop, ale domácí utkání ještě do poločasu otočili. Fotbalisté Kladna se však nevzdali a dvěma góly ve druhé půli si odvezli z Písku všechny tři body. 

Mladší dorostenci SK Kladno sehráli v Písku kvalitní utkání, které vyhráli 2:1 po pokutových kopech. „V tomto utkání jsme podali velmi kvalitní výkon, kdy kluci předvedli spousty hezkých kombinačních akcí na jeden, dva doteky. Bohužel jsme doplatili na slabou koncovku a soupeř vyrovnal těsně před koncem z ojedinělé střely,“ hodnotil utkání Jan Pejša, trenér Kladna.

 

ČLD U19 – FC Písek - SK Kladno 2:3 (2:1) 
Branky: Stříška, Šnobl, Pospíšil
Sestava: Kindl – Dáňa (60. Čapek), Stříška, Janda, Pokorný – Mačura, Donát, Pospíšil, Slabý (65. Kolářský), Čermák – Šnobl

 

ČLD U17 – FC Písek - SK Kladno 1:2 np. (0:1) 
Branka: Pospíšil
Sestava: Koco - Veselý, Pospíšil, Rottner, Veiner - Tyban, Kolářský (70. Klváň) - Zábranský, Krpálek (85. Halaj), Blažek (80. Vaňous) - Tung (65. Lunger)

 

 

Nejlepší fotbalisté Jihočeského kraje jsou sdružováni ve Fotbalové akademii v Českých Budějovicích. Starší žáci SK Kladno do patnácti let zde vyhráli 2:1 po pokutových kopech. Navíc kladenští fotbalisté byli po většinu utkání aktivnějším týmem, který si vytvořil několik brankových příležitostí. „Kluci si zaslouží pochvalu za odvedený výkon. Bylo na nich vidět, že chtějí i při nepříznivém skóre se zápasem něco udělat a vyrovnat. Při pokutových kopech bylo znát již naše větší sebevědomí, které jsme si přenesli do rozstřelu z druhého poločasu,“ řekl kladenský trenér Jan Procházka.

Skvělý první poločas sehráli v Českých Budějovicích i fotbalisté SK Kladno do čtrnácti let. Už ve třetí minutě šli hosté do vedení, domácí však dokázali do přestávky skóre otočit. Ve druhém poločase však přišel několikaminutový herní výpadek hráčů SK Kladno a domácí je dokázali tvrdě potrestat až na konečných 7:1. „V poslední době máme velký problém s přístupem hráčů v obranné fázi, a to nás sráží na kolena," řekl po utkání trenér Kladna Václav Kalina.

 

ČLŽ U15 – SK České Budějovice – SK Kladno 1:2 np. (1:0)
Branka: Duda
Sestava: Ševce – Grumlík, Bokša, Kácl, Justra (58. Heler) – Truhlář (53. Polcar), Bartoš, Herčík, Duda, Ricci (45. Kadeřábek) – Chlumský.

 

ČLŽ U14  - SK České Budějovice - SK Kladno 7:1 (2:1) 
Branka: Hoffmann
Sestava: Vajshajtl - Fajka, Rottner, Brabec, Hoffmann - Kalina (52. Vosyka) - Rous (28. Kloček), Pavlík (50. Hanuščík), Fiala (52. Došek), Novák (36. Janega) - Lank

.

S tradičním soupeřem z Ústí nad Labem se střetli mladší žáci SK Kladno. Třináctka po výborném výkonu především v první třetině zápasu vyhrála 8:4. „Po celou dobu zápasu jsme udávali tempo hry a předváděli velmi pěkné kombinace. S výkonem a s výsledkem jsem velmi spokojen,“ hodnotil Jaroslav Hamouz, trenér Kladna.

V kategorii mladších žáků do dvanácti let patří tým Ústí nad Labem k jednomu z nejlepších v republice. Domácí se na vedoucí tým ligové tabulky dobře připravili, ale nakonec byli šťastnější hosté. „Přehnaný respekt nás v závěru připravil o vítězství, přesto kluci zaslouží pochvalu za bojovnost,“ řekl kladenský trenér Aleš Hejkal.

 

ČLŽ U13 – SK Kladno – FK Ústí nad Labem 8:4
Branky: Hamouz 3x, Zoubek, Chochola, Pavlíček, Řehoř M., Hrudka
Sestava: Vojtíšek, Tunka - Chochola, Hrudka, Hamouz, Mikula, Zoubek, Kolka, Kozubek, Kůsa, Randýsek, Haluza, Řehoř M.,L., Pavlíček, Požár.

 

ČLŽ U12 – SK Kladno – FK Ústí nad Labem 5:8 
Branky: Trousil, Mucha, Kubů, Halaj Janát
Sestava: Hejkal - Abrham, Hašek, Adamus, Kolísek, Mucha, Halaj, Kubů, Pavlík, Janát, Procházka, Svoboda, Jílek, Trousil.

-jan-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí