Nechali na hřišti všechno. Bojovali, hráli pohledný kombinační fotbal, přesto to na soupeře nestačilo. Starší žáci SK Kladno U15 nechytili na hřišti Dukly Praha začátek utkání a prohráli 2:3. Oba týmy mladších žáků porazili na domácí půdě mužstva Litvínova. Starší i mladší dorost SK Kladno měl minulý víkend volno. 

V nejvyšší České soutěži starších žáků hráli fotbalisté SK Kladno na hřišti týmu Dukly Praha. Hosté vstoupili do utkání aktivně, jenže domácí využili dva rychlé protiútoky a už po osmi minutách vedli 2:0. Hráči Kladna soupeře fotbalově přehrávali, do přestávky stihli snížit, jenže ve druhé půli byli opět šťastnější domácí a vyhráli 3:2. „Zápas se nepovedl výsledkově, ale fotbalově jsme byli lepším týmem. Škoda neproměněných šancí, které jsme si vypracovali. Kluci na hřišti odvedli maximum," řekl Jan Procházka, trenér SK Kladno. 

Naopak herně se trápí starší žáci SK Kladno do čtrnácti let. Na hřišti Dukly Praha schytali debakl 1:6. Rozhodující moment utkání se odehrál v posledních patnácti minutách prvního poločasu, to domácí dokázali čtyřikrát skórovat! „Herní návyky z tréninku kluci nedokáží přenést do utkání. Při zápasech nás svazuje malé sebevědomí a nejistota. Ale věřím, že to zlomíme a dostaneme se opět do herní pohody,“ doufá kladenský trenér Václav Kalina. 

 

ČLŽ U15 – FK Dukla Praha – SK Kladno 3:2 (2:1)
Branky: Bokša, Chlumský
Sestava: Polcar – Grumlík (64. Heler), Kácl, Bokša, Justra – Truhlář (49. Landa), Bartoš, Herčík, Ricci (36. Veselý) – Duda (64. Holas), Chlumský.

 

ČLŽ U14  - FK Dukla Praha - SK Kladno 6:1 (4:0) 
Branka: Fajka
Sestava: Vajshajtl (36. Serpietri) - Novák, Fajka, Kalina, Podivínský (49. Vosyka) - Brabec, Fiala (36. Jagy), Hanuščík (49. Korbel), Došek (36. Kloček) - Lank (49. Beneš), Rous (36. Rottner)

 

Starší žáci SK Kladno do patnácti let zvládli své utkání na Dukle herně, ale ne výsledkově. To mladší žáci do třinácti a dvanácti let zvládli svá utkání proti týmům Litvínova výsledkově, ale podle trenérů už ne tak herně. Trenéra Jaroslava Hamouze potěšilo vítězství 6:5, ale už méně byl spokojen s přístupem k utkání: „Nepovedl se nám hlavně vstup do zápasu. Kluci byli nesoustředění a soupeře podcenili. O vítězství jsme museli bojovat až do konce utkání.“
Podobně mluvil po utkání s Litvínovem kladenský trenér mladších žáků do dvanácti let Aleš Hejkal, jehož tým vyhrál 10:6: „Zápas nebyl z naší strany moc povedený. Udělali jsme hodně chyb, kterých se musíme vyvarovat.“

.

ČLŽ U13 – SK Kladno – FŠ Litvínov 6:5
Branky: Hamouz 3x, Zoubek, Kůsa, Řehoř M.
Sestava: Vojtíšek - Chochola, Hrudka, Hamouz, Zoubek, Kolka, Kozubek, Kůsa, Randýsek, Haluza, Řehoř M., Řehoř L., Pavlíček, Požár, Šíma.

 

ČLŽ U12 – SK Kladno – FŠ Litvínov 10:6
Branky: Civín 3x, Kolísek 3x, Chvapil, Kasal, Halaj, Pavlík
Sestava: Hejkal - Abrham, Hašek, Adamus, Kolísek, Mucha, Halaj, Pavlík, Janát, Svoboda, Jílek, Kopta, Chvapil

-jan-