Starší žáci Kladna porazili Viktorii Plzeň a vzpomněli na Soušku!

Těžké chvíle po tragickém úmrtí Filipa Suchého prožívá SK Kladno. Nejlépe na něho vzpomněli o víkendu starší žáci do patnácti let, kteří porazili Viktorii Plzeň 3:1. Právě proti nejúspěšnějšímu českému týmu posledních let dal Souška svůj nejslavnější gól. Psal se rok 2013 a v poháru České pošty se ve 38. minutě prosadil Filip Suchý. V plzeňské sestavě tehdy byli hráči jako Horváth, Hubník, Kolář, Petržela a přesto se kladenský mladíček proti hvězdám prosadil!

Kladenské žáky do patnácti let vede Jan Procházka, který odehrál několik sezon s Filipem Suchým v kladenském dresu: „Chtěli jsme zvítězit už jen kvůli Souškovi.“ Od začátku utkání to bylo na fotbalistech SK znát a soupeře z Plzně herně přehrávali. Hosté se chtěli prosazovat nakopávanými míči, ale domácí si s tím poradili a udeřili ze standardních situací. V prvním poločase proměnili jednu a v druhém z rohového kopu druhou. Mezitím jim hosté pomohli vlastní brankou. „Soupeře jsme nechtěli pustit do kombinace a vysokým napadáním ho donutit k chybám, což se nám dařilo. Konečně jsme se také využili standardní situace. Klukům patří velký dík za předvedený výkon,“ hodnotil utkání Jan Procházka.

Ve velké výsledkové i herní krizi jsou starší žáci SK Kladno do čtrnácti let. O víkendu prohráli s Viktorií Plzeň vysoko 0:7. „Aktuálně prožíváme špatné období z herního hlediska, ale i z hlediska přístupu jednotlivých hráčů. Přijdou razantní změny. Musíme mužstvo opět nastartovat,“ přeje si Václav Kalina, trenér Kladna.

 

ČLŽ U15 – SK Kladno – Viktoria Plzeň 3:1 (2:0)
Branky: Bartoš, vlastní, Bokša
Sestava: Polcar – Grumlík (64. Heler), Kácl, Bokša, Justra – Holas (40. Landa), Bartoš, Herčík, Truhlář (60. Kadeřábek) - Duda, Veselý (65. Ricci).

 

ČLŽ U14  - SK Kladno – Viktoria Plzeň 0:7 (0:4)
Sestava: Serpietri - Novák, Fajka, Kalina, Podivínský (36. Vosyka) - Rous (36. Lank), Janega (36. Fiala), Pavlík, Došek (36. Hanuščík) – Vajshajtl (42. Korbel), Rottner.

 

Mladší žáci SK Kladno nastoupili na hřišti v Teplicích a vybojovali remízu 3:3. „Remíza z Teplic je pro kluky odměnou za kvalitní výkon a je naprosto zasloužená,“ hodnotil utkání Jaroslav Hamouz, trenér Kladna. 
Velmi náročné, ale povedené utkání mají za sebou mladší žáci SK Kladno do dvanácti let. Na hřišti v Teplicích dokázali vyhrát 6:5. „Pokud budou kluci hrát takto každé utkání, tak se můžeme srovnávat se všemi soupeři. Nezbývá než kluky pochválit a poděkovat za předvedenou hru,“ řekl kladenský trenér Aleš Hejkal.

 

ČLŽ U13 – FK Teplice – SK Kladno 3:3
Branky: Chochola, Haluza, Řehoř M.
Sestava: Vojtíšek, Tunka - Chochola, Hrudka, Hamouz, Zoubek, Kolka, Kozubek, Kůsa, Haluza, Řehoř M., Řehoř L., Pavlíček, Požár, Mikula, Egrmaier.

 

ČLŽ U12 – FK Teplice – SK Kladno 5:6
Branky: Kubů 2 x, Mucha, Abrham, Pavlík, Jílek
Sestava: Hejkal - Adamus, Hašek, Kopta, Chvapil, Civín, Jílek, Kolísek, Svoboda, Abrham, Halaj, Mucha, Kubů, Janát, Pavlík

 

Dorosty Kladna se představily na hřišti Petřínu Plzeň. Bohužel starší i mladší dorost prohrál. Devatenáctka byla sice herně i kombinačně silnější než domácí, ale dvě taktické chyby rozhodly o prohře 0:2. Ještě hůře dopadl mladší dorost, ten prohrál v Plzni 1:5. „Propadli jsme především v obranné čtveřici. V této věkové kategorii se nedá hrát bezkontaktní fotbal,“ hodnotil Jan Pejša, trenér Kladna. 

 

ČLD U19 – SK Petřín Plzeň - SK Kladno 2:0 (1:0) 
Sestava: Kindl - Pokorný, Stříška, Janda (68. Dáňa), Čapek - Čermák (60. Dejčmar), Kolářský, Donát, Mačura, Pospíšil, Šnobl (74. Perlík)

 

ČLD U17 – SK Petřín Plzeň - SK Kladno 5:1 (3:0)
Branka: Kukla
Sestava: Koco - Veselý, Pospíšil, Rottner, Veiner - Tyban - Tung, Krpálek, Charvát, Blažek - Lunger (60. Kukla).

-jan-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí