V 28. kole divize B vyhrálo Kladno nad hosty z mostecké Souše po penaltách, když v základní hrací době utkání skončilo 1:1 (0:1).

Souši jde stále o druhou příčku, ze které by se mohlo postupovat do ČFL a na hřišti šla trpělivě po třech bodech za výhru. Snahu hosté přetavili v prvním poločase ve vedení. O to je mohl připravit Borák, ale míč do sítě nenasměroval.

Po obrátce dva Pospíšilovy pokusy nemusel brankář řešit. Vyrovnat se Kladnu však přeci jen podařilo. Po Kalinově standardce v 67. minutě se do míče ve vlastnim vápně opřeli Souští a Zbuzany na druhém místě tabulky si oddechly, že se k nim soupeř z Mostu nedostane "na dotek". V závěru utkání se blýskl efektní robinzonádou Tesař a šlo se do penaltového rozstřelu. Dva body v něm získali domácí, bod si připsali hosté. SK jede příští sobotu do Chomutova.

V domácim týmu se před výkopem měnila základní sestava. Zdravotní důvody posadily na lavici náhradníků gólmana Vokouna a na poslední chvíli Čížka. Žádná změna se dosud neudála ve vedení klubu. Justice k dnešnímu dni neměla na svých stránkách zaregistrované jméno nového předsedy spolku SK Vladimíra Lemona. Utkání tedy přihlížel Josef Drahota, který měl dle výsledků valné hromady klubu z konce dubna k poslednimu květnu na tomto postu oficiálně skončit. S ním by tedy ve výboru měl fungovat sportovní manažer Eduard Novák. Tomu sice předseda Drahota v dubnu vypověděl od května jako OSVČ spolupráci, ale situace je v SK poměrně složitá...  "Změna nabyde právní moci příští týden. De jure už od prvniho června skutečně předsedou nejsem," vysvětlil Josef Drahota.

Co se týče převodu stadionu na město za více než 35 milionů korun, čeká se na červnové zasedání zastupitelstva, které by dohodě o převodu a vyplacení částky mělo dát zelenou. Pokud se tak nestane, klub zřejmě svolá další valnou hromadu. Ta by měla k situaci zaujmout stanovisko.

Sestava SK: Tesař - Kalina, Hanzlík, Abrham, Bartoš, Holub, Růžička, Borák, V. Procházka (Richter), Pospíšil, Tóth (63. Stříška).

Nejlepší z SK podle VK: Bartoš.

Diváků: 134

-red-