Bitva o krále divizní skupiny B přináší také souboj dvou na první pohled naprosto vyrovnaných týmů. Před dnešním diváckým lákadlem 28. kola mezi domácím Sokolem Hostouň a Zbuzany jseme se podívali na některé statistiky. 

Po třicátém kole bude při rovnosti bodů rozhodovat  poměr obou vzájemných utkání v sezoně. To má v tuto chvíli na své straně z podzimu mužstvo Zbuzan, které doma zvítězilo 2:0. Hostouň tedy musí dnešní odpolední duel vyhrát o dvě a více branek. Celkové skóre mají Zbuzany také lepší, a to o gól. V čele tabulky střelců je s 22 brankami útočník Přeučil ze Zbuzan. Nejlepší z hostouňských střelců Hájek vsítil o 5 branek méně.
Za dvanáct jarních kol nasbíraly Zbuzany 29 bodů při skóre 34:12. Hostouň ve stejném počtu střetnutí uhrála 30 bodů se skóre 29:8. V celkové tabulce vedou sokolové před Zbuzany o dva body. Venku dosud hosté prohráli sedm duelů, Hostouňští doma přenechali soupeřům body ve dvou případech, přičemž na jaře v základní hrací době ještě neprohráli. Jejich soupeř v jarních bojích prohrál dvakrát.

-red-