Hostouň poprvé na jaře prohrála

Lídr divizní tabulky Sokol Hostouň podlehl v Praze Meteoru 1:3 (0:1) a nezískal bod jistoty k definitivnímu potvrzení prvního místa. 

Přitom hosté na Meteoru nezačali vůbec zle. V 5. minutě Kulhavého střela skončila na břevnu a Trappova hlavička poté jen centimetry od brankové čáry. Domácí tým, aby eliminoval útočnou sílu sokolů, vysunul presink až k jejich vápnu a fotbal začal plakat. Pro fanouška těžko stravitelné představení oživil do konce poločasu jen gólový lob Meteoru. 

Změna stran přinesla zvýšenou aktivitu hostů a vítězné góly domácích. V 54. minutě skončil v hostouňské síti míč po rohu a následné střele takřka z nemožného úhlu. Zlepšit produktivitu hostů mělo vysunutí stopera Dosoudila do útoku, ale byla z toho v šedesáté minutě jen jeho střela z dálky, kterou brankář vytáhl s vypětím nad břevno. O deset minut později propadli hosté ve středu hřiště a rychlý kontr domácích skončil třetím gólem. Hosty brzdily nepřesné přihrávky a souboje o míč. I tak v 72. minutě Hájek vybojoval penaltu. V čestný úspěch Sokola ji proměnil Laušman. "Dneska to nešlo nikomu," poznamenal na konci utkání hostouňský fanda Jan Jiras.

Sokolové prohráli první jarní zápas, tři góly inkasovali naposled ve třetím kole doma s Březovou a poslední utkání, v němž nezvítězili, zažili ve čtrnáctém kole na hřišti Zbuzan. Cíl vedení klubu postoupit z prvního místa tabulky můžou sokolové splnit příští sobotu před domácím publikem, kdy hostí Motorlet (10.30). Ke splnění potřebují stále jen jediný bod. 

Sestava sokolů: Czehowsky - Krndžija, Trapp, Dosoudil, Vašák, Vegricht (33. Hanuščík), Marek, Vojtěšek, Kulhavý, Laušman, Hájek. 

Diváků: 245

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí