Trenér Kabyl: Pro divizi potřebujeme mužstvo rozšířit

Fotbalový tým SK Lhota má dnes na hřišti Libušína (18.00) šanci vyhrát krajský přebor. Hraje se totiž poslední kolo a v současné době nejúspěšnější klub přeboru z Kladenska má našlápnuto do divize. Ve vedení SK ovšem stále není o postupu jasno. Lhota by se ovšem stala po Hostouni druhou obcí, která to v okrese dokázala. Do boje o historický úspěch vede mužstvo trenér Jiří Kabyl (54).

Na postupové příčce jste už několik kol. Umíte si působení Lhoty ve čtvrté nejvyšší soutěži představit se současným kádrem?
Jestli se postoupí, to nevím. Jednou se řekne, že jo, pak, že ne. Ale není to jenom o tom, jestli se chce postoupit. V současné době máme tým o čtrnácti lidech a na divizi potřebujete nejenom aspoň o pět hráčů víc, ale také častěji trénovat. Problém je, že ve Lhotě je hodně fotbalové mládeže a dospělý tým se na hřiště nevejde. V současnosti trénujeme jednou týdně. V tuhle chvíli je to hrozně složité. Teď chceme přebor vyhrát. Určitě nechceme postoupit a pak být za šašky.

Vyjmenoval jste fakta, která říkají, proč nepostupovat. Je aspoň procento důvodu, proč nyní postoupit?
Základní podmínka je sehnat hráče. Za současného stavu, když se více hráčů zraní, musí například chytat kluk z pole. Takhle jsem sehráli úžasný zápas v Příbrami. Pokud se podaří postavit širší kádr, pak postupu nic závažnějšího asi nebrání. 

Kde budete příští sezonu vy? Máte jistou Lhotu?
Nejdříve jsem do Lhoty přišel jen na půl roku, pak mi to prodloužili, dostal jsem za úkol skončit do pátého místa, teď to můžeme celé vyhrát. Dokud jsem ve Lhotě, o jiném angažmá se nechci bavit. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí